ATLETİZM

Gürsel Özyurt: Atletizm şubesi olarak Türkiye’nin her yerindeki yetenekli çocuklara ulaşabiliyoruz

07 Şubat 2019 Perşembe 21:40

Fenerbahçe Atletizm Şubemizin Sorumlusu Gürsel Özyurt, Lig Radyo’dan Cüneyt Kaşeler’e açıklamalarda bulundu.

İlk olarak İstanbul’da düzenlenen Türkiye 20 Yaş altı ve Büyükler Salon Şampiyonası’nda yer alan sporcularımızın 40 madalya ve 3 Türkiye rekoruyla dönmesini değerlendiren Gürsel Özyurt, “Genç ve büyük atletlerimiz için başarılı bir Türkiye şampiyonası geçti. Aynı tarihte Fenerbahçe Atletizm Şubesi, Portekiz’de düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kros Şampiyonası’nda hem genç kadınlarda hem de genç erkeklerde yarıştı. Genç Kadınlar kategorisinde birincilik kazandık. Aynı tarihte Türkiye Salon Şampiyonası’nın da olması seyretmemiz açısından şanssızlıktı. Ama her an hocalarımız bizi haberdar ettiler. Gelen madalyalardan dolayı çok gururluyuz.” dedi.

Mizgin Ay’ın kendine ait rekoru egale ederek U20 Kadınlar kategorisinde şampiyon olması hakkında da konuşan Gürsel Özyurt, “Aynı derecesini koştu. Egale etmek dediğimiz zaman başka birinin rekorunu yenilediğini düşünmeyin. O kendi rekorunu yeniledi. Bir yıl önce Mizgin ay aynı dereceyi koşmuştu. Bu yıl da aynı dereceyi koştu. Çok umut verici ve sevindirici. Mizgin Ay, 2017 yılında Kenya’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda 100 metrede Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı. Mizgin’in bu şampiyonluğu çok önemliydi. Çünkü gerçekten aramızdan yetişen bir çocuğumuz. Kız çocuğu olması da artı bir değer kattı bizim için. Kızlarımızın atletizme gönül vermesi çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Bu seneki kadar heyecanlı bir kros şampiyonası daha önce izlemedim

Portekiz’de düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kros Şampiyonası’na 12 yıldır katıldıklarını belirten Gürsel Özyurt, "Bu seneki kadar heyecanlı bir kros şampiyonası daha önce izlemedim. Neden heyecanlıydı? 4 km 100 metrelik parkurda koşan sporcumuzun ayakkabı çıktı ve ayakkabılarda çip takılı. O çip olmazsa kamera görüntüsü olsa da elinizde sporcu geçmemiş sayılıyor. Bunu ispatlayamıyorsunuz çünkü çip olmadığında kronometre durmuyor. 500. Metrede sporcumuz Emine Akbingöl’ün çivilisi çıktı. Televizyon görüntülerinde de var. Sporcumuz çiviliyi eline aldı ve 3500 metreyi bir ayağı çivili bir ayağı yalın ayak koştu. İnanılmaz duygulandırdı bizi. Mücadeleyi hiç bırakmadı, sonuna kadar direndi ve ikincilik kürsüsünde yerini aldı.” şeklinde konuştu.

Her bölgemizde çok yetenekli çocuklarımız var

Yıllar önce Fenerbahçe Spor Kulübü olarak beden öğretmenleri ve antrenörle bağlantı kurduklarını belirten Özyurt, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şuna önem veriyoruz. Fenerbahçe taraftarı ülkenin her yerinde var. Dolayısıyla Fenerbahçe’ye gönül verenler Siirt’te de var, Çanakkale’de de var, Zonguldak’ta da var, Antalya’da da… Biz bölgelere göre, bundan yıllar evvel çok değerli beden eğitim öğretmenleri ve antrenörlerle bağlantıya geçtik. Her bölgemizde çok yetenekli çocuklar var. Bu bağlantılarımız neticesinde Mizgin, Nefise, Özlem Becerek gibi Türkiye’nin her yerindeki bütün yetenekli çocuklara ulaşabiliyoruz.”

Fenerbahçe Spor Kulübü Atletizm Şubesi 1913 yılında faaliyete geçti

Kulübümüzün atletizm şubesinin 1913 yılında faaliyete geçtiğini vurgulayan Özyurt, “Futboldaki rakiplerimizden Beşiktaş, sadece kadınlarda katılıyor. Tabii, kadınlar kategorisinde yıldızlar, küçükler ve büyükler var. Galatasaray da sadece erkeklerde katılıyor. Biz, kadınları ve erkekleri ayıramıyoruz. Her ikisi de bir elmanın yarı parçası gibi. Bu nedenle, çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik etmek için onlara kucak açmış vaziyetteyiz. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde atletizm şubesi, 1913 yılında faaliyete geçti. Türkiye Atletizm Federasyonu 1922 senesinde kuruldu. İlk uluslararası büyük madalyamız, olimpiyat bazında 1944 yılında Ruhi Sarıalp üç adım atlamada almış.” dedi.

‘Çocuklarını atletizme yönlendirmek isteyen ailelere neler söylemek istersiniz’ sorusuna ise Gürsel Özyurt şu şekilde yanıt verdi:

“Bütün çocuklarımızı önce spor okullarına yönlendiriyoruz. Orada eğitmenlerimiz, çocuklarımıza doğru koşuyu, doğru ısınma hareketlerini yani hızlı koşuya hazırlık aşamalarını öğretiyorlar. Daha önce de dediğim gibi bunlar okulun olduğu dönemlerde sadece cumartesi ve pazar yapılıyor. Yaz tatilinde de hafta arası üç gün yapılıyor. Resmi web sitemiz www.fenerbahce.org’dan bu konuda bilgiler yayınlanıyor. Aileler de rahatlıkla bu bilgilere ulaşabilirler.”

Başkanımız Ali Koç bizi çok destekliyor

Son olarak Başkanımız Ali Koç’un Atletizm Şubemizi çok desteklediğini ifade eden Gürsel Özyurt, “Başkanımız Ali Koç bizi çok destekliyor. Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kros Şampiyonası’ndan dönüşümüzde kürsüde yer alan Emine ve Ayetullah hemen kendi televizyon kanalımıza davet edildi. Başkanımız her biriyle ayrı ayrı fotoğraflar çekti. Bu gençlerimiz için çok önemli çünkü onlara anı olarak kalacak. Bununla övünecek ve gurur duyacaklardır.” şeklinde konuştu.