ATLETİZM

Atletlerimiz Avrupa Kros kürsüsüne çıktılar

08 Aralık 2019 Pazar 19:09

Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası’nda milli forma altında mücadele eden atletlerimiz Aras Kaya ve Ayetullah Aslanhan, Avrupa Kros kürsüsüne çıktılar.

Milli atletimiz Ayetullah Aslanhan, U20 erkekler mücadelesinde gümüş madalya kazandı. Geçtiğimiz yıl aynı şampiyonada Avrupa sekizincisi olan Ayetullah Aslanhan, bu kez ikinci sırada finiş görerek podyuma çıkmayı başardı. Milli atletimiz, yarışta Norveçli Avrupa şampiyonu Jacob Ingebrigtsen’in arkasından finişe ulaşarak ikinciliği aldı. Bu yıl Boras’ta pistte 5000 metre Avrupa ikinciliği de elde eden Ayetullah Aslanhan, 6.2 kilometrelik yarışı 18:58’lik dereceyle tamamladı. 106 atletin start aldığı yarışta Jacob Ingebrigtsen 18:20 ile birinci olurken, İrlandalı Efrem Gidey de Ayetullah’ın arkasında 19:01 ile üçüncü sırayı elde etti.

Avrupa Kros Şampiyonası’nda daha önce bir şampiyonluğu bir de üçüncülüğü bulunan milli atletimiz Aras Kaya ise, bu kez de ikinci sıraya alarak kürsüye çıktı.10.2 kilometre uzunluğundaki parkurda zorlu rakiplerle mücadele eden Aras Kaya, finişe 30:10 ile ulaştı. Yarışı kazanan İsveçli Robel Fsiha’nın arkasında ikinci olarak çizgiyi geçen milli atletimiz, böylece kariyerinde bir kez daha Avrupa Kros kürsüsüne çıktı.

Haberin diğer fotoğrafları

/