ATLETİZM

Ramil Guliyev yeni sezon hazırlıklarını Antalya’da sürdürüyor

24 Aralık 2018 Pazartesi 19:27

Yeni sezon hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Dünya ve Avrupa Şampiyonu atletimiz Ramil Guliyev, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayımlanan 14/16 programına açıklamalarda bulundu.

Antalya'da kamp yapan Milli Atletimiz Ramil Guliyev, Profesyonel Futbol Takımımızın Antalyaspor ile oynayacağı mücadele öncesinde Teknik Direktörümüz Ersun Yanal ile bir araya geldi.

Ziyaretin ardından Fenerbahçe Televizyonu'na konuşan Ramil Guliyev, sözlerine atletizm milli takımı ile katıldığı hazırlık kampını değerlendirerek başladı.

Yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade eden Ramil Guliyev, “Yeni sezon hazırlıklarına başladık. Mayıs ayı içerisinde yarışlarımız olacak. Antrenmanlarımız da oldukça yoğun ve tempolu geçiyor. Her şeyin yolunda olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki sene Dünya Şampiyonası’nda mücadele edeceğim. Şu anda da yaptığımız çalışmalarla o unvanı korumaya çalışıyoruz. İnşallah güzel bir şampiyona geçiririz. Ayrıca bu akşam futbol takımımızın maçı var. Onlara da başarılar dilemek istiyorum. Sezonun ilk devresinin son maçı, inşallah takımımız maçı kazanır.” dedi.

Milli Atlet, Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Profesyonel Futbol Takımımıza gerçekleştirdiği ziyareti, “Güzel bir ziyaret oldu. Takımımızın burada olduğunu öğrenir öğrenmez gelip arkadaşlarımı görmek istedim. Nitekim ben de Antalya’da kamp yapıyorum. Bu anlamda iyi oldu.” şeklinde değerlendirirken; aynı camianın sporcuları arasındaki iletişimi ise şu şekilde ifade etti:  “Sporcular arasındaki bilgi alışverişi çok önemli. Arkadaşlarımızla konuştum, tecrübelerimi aktarmaya çalıştım. Umarım güzel bir maç olur. Takımın durumu da çok iyi.” şeklinde değerlendirdi.

Antalya’da bulunan Yönetim Kurulu Üyelerimizin de kendisini antrenmanda ziyaret ettiğini dile getiren Guliyev, “Bizim antrenmanımızı da yöneticilerimiz ziyaret etti. Her şey iyi gidiyor, çalışmalarımız yoğun ve tempolu bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Fenerbahçemize bu akşam Antalyaspor ile oynayacağı mücadelede başarılar dileyen Ramil Guliyev, “Bu akşam Antalyaspor ile oynayacağımız maça gidemeyeceğim; çünkü çok yoğun tempoda çalışıyoruz.  Ama akşam antrenmanını hızlıca bitirip maçı izlemeye çalışacağım.” şeklinde konuştu.

Milli Atlet, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Yaklaşık olarak bir ay daha buradayız. Ardından yüksek ihtimalle Moskova’ya kampa gideceğiz. Orada da 3-4 haftalık bir kamp dönemimiz olacak. Orada güzel tesis yapılmış ve Rusya Milli Takımı da bizi davet etti. Bizim de tecrübelerimizden faydalanmak istiyorlar. Daha sonra tekrar buraya döneceğiz. Mayıs ayına kadar da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Ardından Mayıs ayında Diamond League’in ilk ayağına katılacağız. Akabinde Tokyo’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda mücadele edeceğiz; bayrak takımları arasında yapılan bir yarış olacak. İnşallah 4x100 metre bayrak takımıyla da oraya katılmayı planlıyoruz. Şu anda durumumuz iyi, her şey de yolunda giderse oradan bir madalyayla dönmek istiyoruz.  Bu hedef doğrultusunda da çalışıyoruz; çünkü takımımız çok iyi. Dünya Şampiyonası’nda takım olarak bir madalya kazanmak çok önemli ve kazanacağımıza da inanıyoruz."

Kazandığı madalyalar ve elde ettiği şampiyonluklar sonucunda Rusya’da bir seminere davet edilmesi hakkında sorulan soruya ise deneyimli atletimiz şu şekilde cevap verdi:

“Avrupa ülkeleri idmanlarda ne yaptığımızı, nasıl bu kadar koşabildiğimizi görmek için bizi sık sık davet ediyorlar. Nasıl böyle şeyler yaptığımızı herkes çok merak ediyor. Bize ve hocamıza davet gelmiş. Riga’da bir seminer yapılacak. Hocamızı bir iki günlüğüne seminer yapması için davet etmişler. O da kabul etti; çünkü bizden çok rica ettiler.”


Mayıs ayında Diamond League ile sezona başlayacak olan Ramil Gulyev, en büyük hedeflerinin Dünya Şampiyonası olduğunu belirtirken, “Mayıs ayına kadar idman yapacağız. Her gün çift idmanlarımız var. Sezonumuz mayısta başlayacak. 3 Mayıs’tan itibaren yarışlar olacak. Diamond League’e de katılacağız ama hangilerine katılacağız tam olarak belli değil. Hocamız bir program yapmış. Ben henüz programı istemedim. Bizim en yakın hedefimiz Dünya şampiyonası. Bayrak yarışları olacak. Ondan sonra Fenerbahçe olarak katılacağımız Avrupa Kulüpler Şampiyonası olacak. Orada da durumumuz çok iyi, inşallah ilk üçe girip ülkeye döneceğiz. Biz sporcular olarak her zaman çıtayı en yüksekte tutuyoruz. Hedefimiz büyük ve olimpiyat olacak tabii ki. Hep en büyük dereceleri, en iyisini yapmak istediğimiz için her sene çok çalışıyoruz. Spor kariyerinde yapılabilecek en iyisini yapmaya uğraşıyoruz. İnşallah bu sene de iyi geçer.” şeklinde konuştu.

Eylül ayında Katar’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası hakkında da konuşan milli atletimiz, “Çok sıcak olacak orası. Tabii biz bunun için de hazırlanacağız. Ondan önce Antalya’da kamp yapacağız. Çünkü Antalya’nın iklimi oraya biraz yakın. Katar’a gitmeden önce bir ay kadar burada hazırlanacağız. Sonuç olarak oranın çok sıcak olacağını biliyoruz ve bunun için hazırlanacağız. O yarış benim için önemli çünkü Londra’da kazandığım için şu an unvan bende. Onu da korumaya gideceğim. Kazanmak değil de korumak daha çok. Yeni sezonda genç sporcular daha sağlam. Geçen sene oldu bu senede olacak inanıyorum. Onlarla yarışabilmemiz için çok çalışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Gelecekte hedefinin Olimpiyat şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Ramil Guliyev, “Bir sporcu için üç tane unvan var: Avrupa, Dünya, Olimpiyat Şampiyonluğu. İlk ikisini yaptık, sadece sonuncusu kaldı. Biz Rio’dan itibaren bir program kurduk. Programı biraz değiştirdik. Şu anda o programla devam ediyoruz. 2017-2018 sezonu, bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İnşallah bir sakatlık olmazsa altın madalya büyük hedefimiz.” dedi.

Taraftarlarımızın desteğini her daim arkasında olduğunu hissettiğini belirten Guliyev, “Gerçekten taraftarımızın desteğini çok hissediyorum. Başka bir kulüpte ya da başka bir takımda olsaydım böyle destek alamazdım. Diğer kulüplerde olan sporcular da var. Onlara böyle destek geldiğini görmüyoruz. Fenerbahçe çok büyük bir aile. Kazandığımız madalyaların bir parçası da taraftarlarımızın desteği. İnşallah onların da desteğiyle daha da güzel şeyler yaparız.” şeklinde konuştu.

Ramil Guliyev, son olarak bu akşam oynayacağımız Antalyaspor mücadelesi için futbolcularımıza başarılar diledi. 

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları