FB DOĞUŞ YELKEN

Dünya Şampiyonu yelkencimiz Medine Havva Tatlıcan ile Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin Başantrenörü Ateş Çınar tarihi başarıyı değerlendirdi

06 Temmuz 2022 Çarşamba 21:48

Türk yelkenciliği adına bir ilke imza atarak Optimist Kızlarda Dünya Şampiyonu olan milli yelkencimiz Medine Havva Tatlıcan ile Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin Başantrenörü Ateş Çınar, tarihi başarıyı Fenerbahçe TV’ye değerlendirdi.
 
Şube Sorumlumuz Ateş Çınar, Medine’nin Dünya Şampiyonu olacağından bir gün bile şüphe etmediğini belirtirken, Dünya Şampiyonu yelkencimiz ise elde ettiği başarıdan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi.
 
Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin Başantrenörü Ateş Çınar’ın açıklamaları şu şekilde:
 
“Medine, ‘Ben Dünya Şampiyonu olacağım.’ diye gelmişti bize ve Dünya Şampiyonu oldu. Bir gün bile şüphe etmedi.
 
Geçen sene Ozan 16 yaşında Dünya Şampiyonu olmuştu. Şimdi Medine 15 yaşında Dünya Şampiyonu oldu. Bu yaşlarda bu başarıyı yakalamak çok önemli. Dünyada analiz ettiğimizde Olimpiyat Şampiyonları genelde küçük yaşlarda spora başlayanlardan geliyor. Biz bunu hedefliyoruz. Bu seneki optimist sınıfı planlamamızı yaparken özellikle bunun üzerine yapmıştık. Sürekli yurt dışı kamplarına gidiyoruz, çocuklarımız tecrübe kazansın ve her şeyi normalleştirsin istiyoruz. Medine de aslında bunların meyvesi diyebiliriz. Ben 25 yıldır yelken yapıyorum ama ben Dünya Şampiyonu olamadım, Dünya 5.’si olabildim. Medine 15 yaşında bunu başardı. Biz teknede denizden takip ettik onu. Kendim Dünya Şampiyonu olsam bu duyguları yaşardım herhalde; hepimizin gözleri doldu, çok mutlu olduk ve heyecanlandık.
 
Medine’nin Dünya Şampiyonu olması bizim için çok özel. Muhteşem bir karakter. Kendi teknesini denizden çeker, arkadaşlarına yardım eder. Tam bir takım oyuncusu. Güzel bir örnek. Onun adına çok mutlu ve gururluyuz. Ailesi adına çok mutluyuz, böyle bir evlat yetiştirdikleri için. Ağabeyi de bizimle yarışıyor. Ağabey-kardeş kulübümüze çok uzun süre hizmet edecekler ve olimpik sınıflarda çok büyük başarılar kazandıracaklar bize.
 
Medine’nin hayatı bu saatten sonra başlıyor çünkü olimpik hazırlık sınıflarına başlayacak. Kiminle ya da hangi sınıfta yarışmak istediğini kendi tercih edecek. Biz onu 2028 Olimpiyatları’na katılabilmesi için elimizden geleni yapmaya başlayacağız. Türkiye’de olmayan ve mutlaka çok daha önce getirilmesi gereken yeni sınıfları kazandırmaya çalışıyoruz. Bu sınıflar geldi ve bunları başlatıyoruz. Türkiye’de bir ilk olmayı hedefliyoruz. 2028 Olimpiyatları’nda da bu yeni sınıflarda belki Medine de bu sınıflardan birinde olimpiyatlara katılacak.” dedi.
 
Dünya Şampiyonu yelkencimiz Medine Havva Tatlıcan ise, “Çok mutluyum. Çok stresli bir dönem geçirdim. Çok yüksek bir hedefti. Başardığım için çok mutluyum.” dedi.