VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet’in CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi belli oldu

20 Şubat 2020 Perşembe 15:39

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın, CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara oldu.

Avrupa voleybolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmelerinin kura çekimi Lüksemburg’ta yapıldı.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV)’nun genel merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın çeyrek final turundaki rakibi İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara oldu.

2020 CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk maçları 3, 4 ve 5 Mart, rövanşları ise; 10, 11 ve 12 Mart 2020 tarihlerinde oynanacak.

Fenerbahçemiz turu geçmesi halinde Dinamo Moskova-Vakıfbank eşleşmesinden turu geçen takımla yarı finalde karşılaşacak.

Yarı final ilk ayağının 24 Mart, rövanşının 9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceği CEV Şampiyonlar Ligi’nde, final karşılaşması ise 16 Mayıs’da Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Max-Schmeling-Halle’de oynanacak.

Voleybol Şubesi İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Menajeri Bora Serter, CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmelerinin belli olmasının ardından Sarı Meleklerin rakibi Igor Gorgonzola Novara ile ilgili görüşlerini Fenerbahçe Televizyonu’yla paylaştı.

Voleybol Şubesi İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu: Bizim hedefimiz Fenerbahçe olarak her zaman şampiyon olmak

Rakibimiz iyi bir takım, geçen senenin şampiyonu. Oldukça başarılı bir takım ama biz savaşacağız. Bizim hedefimiz Fenerbahçe olarak her zaman şampiyon olmak. Bunu olabilmeniz için de şu anda grup birincisi Moskova’dan daha iyi durumdayız, neredeyse puanlarımız kafa kafaya. Tabii bu yetmiyor, bu maçı kazanıp ilk 4 takım arasında girmek gerekiyor. Çünkü kimse beşinciye ya da altıncıya bakmıyor, bunu Fenerbahçe tarihi de yazmıyor.  Bu turu geçersek Avrupa finali oynayacağımızı düşünüyoruz.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Mejaneri Bora Serter: İyi bir eşleşme oldu

Novara şu anda İtalya liginde üçüncü sırada, kötü bir sezon geçirmiyor. Daha önce Türkiye’de çalışmış bir başantrenörleri var. Kötü bir ekip değil ama bizim için bu kurada eşleşebileceğimiz en iyi eşleşme oldu. Neden derseniz, takımımızın sağlık problemleri nedeniyle eksik oyuncularımız var. Şu dönemde çok yoğun bir müsabaka programımız var. Burada bir üst tura çıkmak için Novara karşısında şansımız daha yüksek. Öyle görüyoruz. Camiamıza hayırlı olsun, iyi bir kura olduğunu düşünüyoruz.

2020 Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final turu eşleşmeleri şu şekilde:

Fenerbahçe Opet (Türkiye) –  Igor Gorgonzola Novara (İtalya)
Dinamo Moskova (Rusya) –  VakıfBank (Türkiye)
Italy Savino Del Bene Scandicci (İtalya) –  Eczacıbaşı VitrA (Türkiye)
Allianz MTV Stuttgart (Almanya) – Imoco Volley Conegliano (İtalya)