VOLEYBOL

KAFKAS MÜCEVHERAT, FENERBAHÇE OPET’İN FORMA SPONSORU OLDU

18 Eylül 2019 Çarşamba 16:45

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız ile mücevher sektöründe bir moda yaratımcısı olmayı ilke edinen, sektörün önemli markalarından Kafkas Mücevherat arasındaki sponsorluk anlaşması imza töreni yapıldı.
 
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilen imza töreninde Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam ve Kafkas Mücevherat CEO’su Tolga Kırgız ile Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Başantrenörü Zoran Terzic, kaptan Eda Erdem Dündar ve oyuncumuz Naz Aydemir Akyol sponsorluk anlaşmasına dair açıklamalarda bulundu.
 
İmza töreninde Başkanımız Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz de hazır bulundu.
 
Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: Kafkas Mücevherat gibi kurumların diğerlerine örnek olmasını istiyoruz
 
İlk olarak söz alan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, sponsorlarımızın çok daha çoğalarak görünmesini dilediklerini belirtti ve bunun da bir başlangıç olacağına inandıklarını söyledi.
 
A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Avrupa ikinciliğiyle ilgili değerlendirmeler yapan Başkan Yardımcımız, “Sabah değerli kaptanımız Eda’nın şahsında milli takımımızla ilgili birkaç söz söylemiştim. Şimdiki toplantımıza Naz Aydemir Akyol da katıldı. O da ikinci kaptanımız. Aynı zamanda milli takımda da ikinci kaptanımız. Yeni gelen oyuncu arkadaşlarımız var. Birkaç cümle de onlar için söylemek isterim. Biz çok mutlu ve gururluyuz. Bunu çok yerden duyduğunuza eminim Gözlerimiz yaşararak izledik sizi. Çağdaş Türk kadınının çok güzel örneklerini verdiniz. Büyük gurur duyduk. Türkiye’de milyonlarca insan sizleri izledi. Özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda sizin duruşunuz, gösterdiğiniz profesyonellik, inanç, güven, olumlu anlamda hırs… Bunlar bu kadar ihtiyaç duyduğumuz dönemde hem Türkiye için hem de gelecek kuşak için önemli şeylerdi. Çok teşekkür ediyorum. Sizlerle bunun devamının geleceğini biliyorum. Buna inanıyoruz. Aynı zamanda genç kuşaklarımıza da çok güzel örnek oldunuz. Onların da sizlerin peşinden sizlere imrenerek, sizler gibi olmak isteyerek o yolda devam edeceklerine inanıyoruz. Bunları kısaca sizlerle paylaşmak istedim.” şeklinde konuştu.
 
Sponsorluk anlaşmasıyla ilgili ise Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Fenerbahçe Spor Kulübü adı üzerinde sadece futbol kulübü değil. 9 ayrı branşımız var. Bunlardan bir tanesi de Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız. Son derece başarılı. Geçen sene de son derece başarılıydı, bu sene de başarılı olacağına inanıyoruz, en ufak bir şüphemiz yok. Başantrenörümüz Zoran Terzic’in önderliğinde, Eda ve Naz kaptanlarımızın liderliklerinde başarıdan başarıya koşacağız. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da devam edeceğine inanıyoruz. En ufak bir tereddütümüz yok. Futbol gibi büyük destek almıyor ama öyle sanıyorum ki bu sene popülarite açısından futbola yakın bir yerde. Voleybolcularımız gönüllerde taht kurdu. Bu, sponsorluklara da yansıyor. Sadece manevi değil, maddi olarak da destekler gerekiyor. Maddiyat olmadan çok az mesafe kat edebiliyorsunuz. O bakımdan sponsorlukları çok önemsiyoruz. Kafkas Mücevherat gibi kurumların diğerlerine örnek olmasını ve bunun çok daha yaygınlaşarak sadece Fenerbahçe için değil, diğer tüm kulüplerimize de bu konuda destek olmalarını istiyoruz. O nedenle onların Fenerbahçe’ye verdikleri destek çok anlamlı, çok önemli. Tekrar teşekkür ederim. Bu sene takımımızdan beklentilerimiz çok yüksek. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu gibi başarılar geldikçe bize daha fazla heyecan ve güç veriyor. Aynı duyguları, aynı heyecanları paylaşıyoruz. ” ifadelerine değindi.
 
Kafkas Mücevherat CEO’su Tolga Kırgız: İnşallah biz öncü oluruz ve birçok mücevher firması kadın voleybolunun değişilmez sponsorları olur
 
Ardından söz alan Kafkas Mücevherat CEO’su Tolga Kırgız, “Bize bu imkanı veren baştan Başkan Ali Koç olmak üzere Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Sayın Burhan Beye, Voleybol Şube Sorumlusu Simla Türker Bayazıt’a çok teşekkür ederim.” dedi.
 
Avrupa ikinciliğinden ötürü milli takımımızı da tebrik eden Kırgız, “Çok büyük heyecan ve coşkuyla izledik. Büyük heyecanla izledik. Belki de 2002 futbol dünya üçüncülüğümüz ve 2010 basketbol dünya ikinciliğimizden sonra en çok heyecanla izlediğimiz turnuva oldu. Aynı zamanda dünya basketbol şampiyonası olmasına rağmen herkesin gözü kulağı Kadın Voleybol Takımımızdaydı. Bir nevi voleybol basketbolun çok önüne geçti. Bu kadın voleybolu için çok sevindirici bir olay oldu. Gururla izledik. Çok tebrik ediyorum. İnşallah bir dahaki sefere dünya şampiyonu olurlar. Bu arada Avrupa Şampiyonu olan Başantrenör Zoran Terzic’i de tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
Sponsorluk anlaşmasından ötürü çok heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade eden Tolga Kırgız, “Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonu olan Türkiye’deki ilk ve tek takım. Birçok kozmetik firması voleybola sponsor oluyor fakat mücevher firmaları sponsor olmuyor. İnşallah biz öncü oluruz ve birçok mücevher firması kadın voleybolunun değişilmez sponsorları olurlar. İnşallah bu sene hem Avrupa hem Dünya Şampiyonluğu’nu 7 yıl önce olduğu gibi Fenerbahçe ülkemize getirecektir. Çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
İş birliği fikrinin nasıl geliştiğiyle ilgili soruya Kafkas Mücevherat CEO’su Tolga Kırgız, “Bu güzel sponsorluk anlaşmasına en büyük katkı Simla hanımın. Simla hanımın ailesi de bizim çok değerli müşterilerimiz. Senelerdir mutlu günlerinde güzel takılar alırlar. Kozmetik firmalarının kadın voleyboluna sponsor olduklarını görüyoruz ama mücevheri ilk defa görüyoruz. Simla hanımın sayesinde oldu. Simla hanım bir mücevher sponsoru olmasını çok arzu etti. Bize de çok mantıklı geldi. Voleybolcuların fiziği hakikaten mücevher taşımaya çok uygun. Hepsi birer model gibi. Mücevherleri, takıları taşımaya çok uygun fizikleri var. Yine Fenerbahçe ilklerin öncüsü oldu. İnşallah bundan sonra bir sürü mücevher firmasının kadın takımlarına sponsor olduğunu göreceğimizi ümit ediyorum.” cevabını verdi.
 
Sponsorluk anlaşmasının sürekliliğiyle ilgili ise Tolga Kırgız, “Simla hanımla, Sanem hanımla, Burcu hanımla, Melis hanımla kontak halindeyiz. Her zaman arıyorlar. Bir şeye sponsor olursunuz, sonra kimse ilgi alaka göstermezse devamı olmaz. Simla hanımla, Sanem hanımla konuşurken, ‘Bize ne istiyorsanız söyleyin; reklam çekimi, mağaza ziyareti vs. dile getirin. Bizden istekte bulunun.’ diyorlar. Bunlar çok önemli şeyler. Türkiye’de birçok sponsorluk anlaşması yapılıyor ama devamı gelmiyor. Herhalde birçoğunda ülkenin ekonomik şartlarının kötü olmasının yanında sponsorların memnuniyetsiz olmasından doğuyor bu durum.” diye konuştu.
 
Eda Erdem Dündar: Kafkas Mücevherat ile ışıldayacağız
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar, sponsorluk anlaşmasıyla ilgili, “İkinci bir sponsorluk toplantımızla karşınızdayız. Fenerbahçe Opet olarak Kafkas Mücevherat gibi çok değerli bir markanın bizleri seçmiş olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Kulübümüzdeki her sporcu bir hazine değerinde. Bizler de Sarı Melekler olarak bu iş birliği ile beraber çok güzel başarılara imza atacağız ve Kafkas Mücevherat ile ışıldayacağız. Bizlere iyi enerji ve şans getireceğine inanıyorum. Sanıyorum ilk defa bir mücevherat markası sponsor oluyor. Bunun için de kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabii ki Simla hanımın da bu işte çok fazla katkısı var. Gerek sahada gerek saha dışında Sarı Melekler olarak bu sponsorluklara layık olmak adına elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çok teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.
 
Sponsorlukların sporcuların sahadaki performansına katkısıyla ilgili Eda Erdem Dündar, “Genel olarak sponsorları konuştuğumuz zaman tabii ki de Fenerbahçe olarak çok büyük bir aileyiz ve kadın voleybol takımı olarak çok ciddi sorumluluklarımız var. Sponsorlar bizi seçiyorsa tabii ki bununla mutluluk duyuyoruz. Bunun yanında bizlere çok fazla sorumluluk düşüyor. Bizler hem Kulübümüzü hem de sponsorlarımızı en iyi şekilde temsil etmek zorundayız. Sahaya çıktığımız zaman amacımız tamamıyla bizi seçmiş olmalarından dolayı hissettiğimiz mutlulukla sahada en iyi şekilde performans gösterebilmek. Çünkü biz başarılı olursak bu sponsorluklar işe yarar ve çok daha fazla talep görürüz. O yüzden sahadaki performansımız etkiliyor. İyi oynadıkça çok daha fazla sponsor isteği gelecektir. O yüzden bizim için büyük bir motivasyon kaynağı.” şeklinde konuştu.
 
Sponsorluk için sektör farkının olmadığını da sözlerine ekleyen kaptan Eda, “Bizim için fark yaratmayacaktır ama çok daha fazla çalışmamız gerektiğinizi bizlere hissettirecektir. Çünkü ikisi de çok önemli meslekler.” dedi.
 
Yeni sezonla ilgili kaptan Eda Erdem Dündar, “Takımın kadrosuna baktığımızda, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir Sarı Melekler var. Hedeflerimiz hem Kulüp olarak hem de Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı olarak oynadığımız her kulvarda şampiyon olmak istiyoruz. Bunun yanında bu sene çok fazla yeni arkadaşımız var. İlk hedefimiz takımdaki arkadaşlığı, takım oyununu ve birlikteliği sağlamak olacak. Daha sonra sahada çok güzel bir voleybol izlettireceğiz. Kazanmayı isteyen, buna aç oyunculardan kurulu bir takımız. İnşallah istediğimiz hedeflere ulaşırız. Tabii öncesinde sakatlıksız güzel bir sezon olmasını diliyorum. Çok heyecanlıyım. Bir an önce ligler başlasın ve salonlar dolsun istiyorum. Hedefler yüksek ve sorumluluklarımızın farkındayız. Sarı Melekler olarak son topa kadar, son güne kadar çok güzel bir mücadele göstereceğimizin sözünü verebilirim.” ifadelerini kullandı.
                                                                     
Zoran Terzic: Fenerbahçe gibi hırslı bir takım için sponsorlar çok önemli
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Başantrenörü Zoran Terzic, “Yeni sponsorlumuz, Kulübümüze ve ailemize hoş geldin diyorum. Fenerbahçe gibi hırslı bir takım için sponsorlar çok önemli. Sporcularımızın sadece oyunu, maçları ve idmanları düşünüyor olması gerekiyor. Eminim yeni sponsorumuz hedeflerimiz ulaşmamız için bize gerçekten çok yardım edecek. Doğru anladıysam sporcularımız bir mücevherat firmasıyla sponsorluk yapmamızdan dolayı çok mutlu. Bir dileğim daha var; umarım sene sonunda başarılarımızla size de madalya gibi altın şeyler üretmemize vesile oluruz." dedi.
 
Naz Aydemir Akyol: Kafkas Mücevherat’a da bizlere bu şampiyonluk yolundaki yürüyüşümüzde bizlere destek olacakları için çok teşekkür ediyoruz
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın oyuncusu Naz Aydemir Akyol ise, “15-16 aylık bir aradan sonra voleybola tekrar sarı lacivert çubukluyla, Fenerbahçe formasıyla dönmek benim için büyük bir gurur. Kafkas Mücevherat’a da bizlere bu şampiyonluk yolundaki yürüyüşümüzde bizlere destek olacakları için çok teşekkür ediyoruz. Bir anı anlatmak istiyorum. Eşim 7-8 sene önce boynumda taşıdığım nazar boncuklu kolyeyi sizden alıp hediye etmişti. O zamandan beri uğuruna çok inanıyorum. Umuyorum ki tüm takımımıza uğurlu gelecek ve sene sonunda Kafkas Mücevherat’la ışıldayacağız." şeklinde konuştu.
 
Uzun aradan sonra voleybola dönen Naz Aydemir Akyol kişisel performansıyla ilgili, “Kampa ilk başladığımızda fiziksel olarak hazır olabileceğimi düşünmemiştim. Takıma nasıl yardımcı olabilirim, kadroya girebilir miyim onu bile bilmiyordum. İzmir’de kampa başladık, ilk gün 3 saat antrenman yaptıktan sonra yürüyemiyordum. Odaya gidip ağladım, ‘Ben eve döneceğim, galiba yapamayacağım’ diye. Bir şekilde devam ettim. Bir şekilde olacağını biliyordum. Teknik kadronun, sağlık ekibimizin büyük desteği var. Özellikle sağlık bölümü bu kadar hızlı geri dönüş yapabilmem için büyük efor sarf etti. Yeni sezona hazırım. Umuyorum ki milli takımdaki başarılı performansımı kulüpte de sergilemeye devam ederim.” dedi.
 
Yeni sezonla ilgili ise Naz Aydemir Akyol, “Bu takımın tek kaptanı var, başka bir kaptana gerek yok. Her zaman olduğu gibi görevini layığıyla yerine getiriyor. Çok iyi bir kadromuz, çok iyi bir teknik ekibimiz, medikal ekibimiz var. Kulübümüz bizi çok iyi şekilde destekliyor. Bizler sahada iyi voleybol oynamaya, maçları kazanmaya başlayınca taraftarın desteği artacaktır. Dolu tribünlere karşı oynamak hepimize büyük keyif veriyor. Umuyorum sene sonunda boynumuzda 3 altın madalya ve elimizde 3 koca kupayla sakatlıksız bir şekilde seneyi sonlandırırız.” değerlendirmesini yaptı.
 
İmzaların atılmasının ardından Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Kafkas Mücevherat CEO’su Tolga Kırgız’a üzerinde isminin yazılı olduğu bir forma takdim etti. Kafkas Mücevherat CEO’su Tolga Kırgız ise Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ile kaptanımız Eda Erdem Dündar ve Naz Aydemir Akyol’a birer kolye hediye etti.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları