VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 3-0 Allpower Akü Cizre Belediyesi

18 Ocak 2022 Salı 15:27

AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 14. hafta erteleme maçında Allpower Akü Cizre Belediyesi Spor Kulübü’nü, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda konuk eden Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız; 25-19, 25-20 ve 25-10’luk setler sonunda mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız mücadeleye; Salvador Hidalgo, Seyed Mousavi, Ahmet Tümer, Yacine Louati, Muhammed Kaya, Metin Toy altısı ve Metin Tümer/Hasan Yeşilbudak (L) ile başladı.

Ahmet Tümer ve Emin Gök’ün karşılıklı sayılarıyla başlayan sette 3-1'i yakalayan konuk takım karşısında Fenerbahçemiz; Metin Toy ve Seyed Mousavi’yle skora denge getirdi. Devamında Yacine Louati, Metin Toy ve Mousavi’yle oldukça üretken olan takımımız, 10-7’lik üstünlüğü yakaladı. Allpower Akü Cizre Belediyesi, Uriarte ve Svetoslav Ivanov’la maça ortak olma adına hamleler yapsa da Erkek Voleybol Takımımız 14-9’u yakaladı. Sette son bölüme 17-12’lik üstünlükle giren Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Ahmet Tümer’in de Ace katkısıyla seti 25-19 önde tamamladı.

İkinci sete Hidalgo ve Ahmet Tümer’in sayılarıyla hızlı başlayan Takımımız, setin hemen başında skoru 4-1’e getirdi. Rakibimiz bu bölümde hatalarımızdan kaynaklı sayılar bularak skoru 7-6’ya getirse de, Louati ve Hidalgo gibi skorer isimlerin devreye girmesiyle fark 4 sayıya çıktı (10-6). Rakibimiz Allpower Akü Cizre Belediyesi, bu skorun ardından mola alırken, moladan sayıyla dönen taraf Fenerbahçemiz oldu ve skoru 12-6’ya geldi. Uriarte ve Fatih Uslu ile bir reaksiyon gösteren konuk takım, farkı eritme adına hamleler yapsa da Fenerbahçemiz üstünlüğünü korudu (14-9). Setin geriye kalan bölümünde Hidalgo ve Yacine Louati’yle rakibin direncini kıran Erkek Voleybol Takımımız skoru 20-16’ya getirse de, Emin Gök-Fatih Uslu ikilisiyle toparlanan ve bir seri yakalayan Cizre Belediyesi, farkı 1 sayıya indirdi (20-19). Son bölümde Metin Toy ve Yacine Louati’yle bir sürprize izin vermeyen Fenerbahçemiz, seti 25-20 kazandı.

Metin Toy’un sayılarıyla başladığımız üçüncü sette Mousavi ve Hidalgo’nun da katkısıyla skor 7-2’ye geldi. Setin devamında oyuna dahil olan genç oyuncumuz Kaan Gürbüz’den istediğini alan, Hidalgo’nun da iyi servis serisiyle rakibin direncini kıran Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, seti 25-10; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları