FUTBOL

Fenerbahçemiz, Demir Grup Sivasspor'a konuk oluyor

14 Aralık 2019 Cumartesi 18:46

Futbol A Takımımız, Süper Lig Cemil Usta Sezonu 15. haftasında bugün saat 16.30’da Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak. Yeni 4 Eylül Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Palabıyık’ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Serkan Çimen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Kutluhan Bilgiç. VAR Hakemi olarak Bahattin Şimşek, AVAR Hakemi olarak da Cevdet Kömürcüoğlu görev yapacak.

Ligde 27. randevu

Fenerbahçemiz ile Demir Grup Sivasspor, bugün yapacakları maçla Süper Lig’de 27. kez karşı karşıya gelecek.

Sivasspor’un Süper Lig’e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren iki ekip arasında yapılan 26 maçtan 17’sini Fenerbahçemiz kazandı. Rakibimiz 4 müsabakadan galip ayrılırken; 5 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Rekabette son 8 maçını kaybetmeyen Futbol A Takımımız, rakibi karşısında 6 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Ekibimizin toplam 61 golüne, Demir Grup Sivasspor 33 golle karşılık verdi.

İki takım arasında Sivas’ta oynanan maçlarda da Fenerbahçemizin üstünlüğü bulunuyor. Takımımız, deplasmanda oynadığı 13 lig maçından 6’sını kazanırken; ev sahibi ekip 3 kez galip geldi, 4 maç da berabere bitti. Ekibimiz, Sivas ağlarını 25 kez havalandırırken; kırmızı beyazlılar 19 golle karşılık verdi.

Geçtiğimiz sezon Sivas’ta oynanan karşılaşmadan kazanan çıkmazken; ikinci devrede Kadıköy’de oynanan karşılaşma, takımımızın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Takımımız, Sivasspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2009-2010 sezonunda Sivas’ta 5-1’lik sonuçla aldı.