KULÜP

Başkanımız Ali Koç’tan D.G. Sivasspor maçı sonrası açıklamalar

15 Aralık 2019 Pazar 20:29

Başkanımız Ali Koç, Demir Grup Sivasspor maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Başkanımız Ali Koç, “ Öncelikle Sivasspor’u tebrik ederim. İyi futbol oynuyorlar, koşuyorlar, mücadele ediyorlar. Bizim zayıf yanlarımızı iyi kullandılar. 7’de 7 yaptılar. Dolayısıyla süreklilik arz eden futbol oynuyorlar. Bizde de süreklilik arz eden unsur ise bizim deplasman sıkıntılarımız. Kendi sahamızda bambaşka bir Fenerbahçe, deplasmanda bambaşka bir Fenerbahçe var. Bugün maç 2-1’den sonra çok rahat 2-2’de olabilirdi. 2-1’den sonra paniklemeye başladı Sivasspor ama 4-1’de olabilirdi. Kontra atakları vardı. Sorunlarımız var, sıkıntılarımız var. Sorunların farkındayız. Gerekli tedbirleri alacağız. Şampiyonluk yolunda bir darbe daha yedik. Ligin şu aşamasında bu kapatılmayacak bir fark değil. Şampiyon olacağımıza hala inanıyoruz. Oyuncularla da konuştum. Nasıl bu noktaya geldiysek, bu noktadan da beraber çıkacağız. Saçma sapan 6-7 puan kaybetmeseydik zaten buradaki 3 puanı normal karşılayabilirdik ama 3 puan verme lüksümüz yoktu. Puanlama açısından da enteresan bir lig oluyor bu sene, hiç alışık olmadığımız. Dediğim gibi biz gerekli tedbirleri, bazıları radikal de olabilir, alacağız. En çok üzüldüğüm konu hasar. Ne hasarı. Futbolcuların sakatlıkları. Bugün Sadık’a çok üzüldük. Durup dururken sakatlandı. Yarın durumu belli olacak ama dizi iyi durmuyor. İnşallah minimum tahribatla onu atlatırız ama görünen o ki baya bir süre oynayamayacak. Diğer taraftan maçlarda olmayan yumuşak doku sakatlığı dediğimiz darbelere bağlı olmayan sakatlıklardan bu sene çok çektik; demek ki biz bir şeyi yanlış yapıyoruz. Bunu da ayrı bir şekilde düzeltmemiz gerekiyor. Miha ne yazık ki ağır sakatlandı idmanda ikili mücadelede. Hasan Ali Ağustos’taki sakatlığı, benzer bir sakatlık daha hafifi, nüksetti. O da birkaç hafta bizimle olmayacak. Ozan Tufan kırmızı kart gördü. O cezasını hafta içi çekecek. Rodrigues’in haklı olarak gördüğü bir kırmızı kart var. İnceledim, oyuncu da hak ettiğini söylüyor. Maçın hırsından kendini tutamamak. Ozan takımın kaptanlarından kendine hakim olması gerek ama onun da 4. hakemle yaşadığı diyalogları söyleyince, tabi ona da bir nebze hak veriyorum ama tasvip etmiyorum. Sonuçta oyunun liderlerinden biri. Dediğim gibi şampiyon olacağız. Bu yolda kaybedilmiş hiçbir şey yok. Tek sevinecek bir şey varsa bu kayıpların erken gelmesi. Biz bunu bir şekilde içeride de konuştuk. Alacağımız tedbirlerle bu sorunları gidereceğiz.” dedi.

Maçtaki hakem performansıyla ilgili bir soru üzerine Başkanımız Ali Koç, “Hakemin iyi performans sergilediğini düşünüyorum. Bir şeye takılacaksam Ozan’a çok faul yapıldı, onlarda pek sarı kart görmedi ama Sivasspor da 4 sarı kart aldı. Kaybettiğimiz maç sonrası gündem değiştiren konumda olmak istemiyorum ama bizimle yapılan algı operasyonları, yok efendim niye buluşmuşlar, yüzde 30-40 Fenerbahçe için falan.  Ağır söyleyeceklerim var. Sabrımızı taşıran noktaya geldi. Bilhassa bazı başkan seviyesindeki söylemler ama bunun yeri burası değil. Burada maç kaybettik. Kesinlikle burada bugünün sonucunu 3 puan kaybını, nispeten oynadığımız kötü futbolu kamufle edecek açıklamalarda bulunmayacağım. Bugün kötü oynadık. Kaybetmeyi hak ettik. Sivasspor da kazanmayı hak etti. Onları da tebrik ediyorum. Mecnun başkana da teşekkür ediyorum. Sıcak karşıladı, ağırladı.”ifadelerini kullandı. 

DG Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ı tebrik etmesiyle ilgili bir soru üzerine de Başkanımız Ali Koç, “Geçen sene de Kayserispor’a kaybettikten sonra Ertuğrul hocayı tebrik ettim. Rıza hocayı severim. Kardeşi Kemal ile eski bir dostluğumuz var. İmkanım olsa maçtan önce giderdim ama hem tebrik etmeye gittim hem de elini sıkmaya gittim” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in yaptığı açıklamalarla ilgili soru üzerine Başkanımız Ali Koç, “Beni kastetti ise beni kastettiğini söylesin söyleyeyim yoksa takip etmediğim, duymadığım, ne dediği belli olmayan bir konuda yorum yapmam doğru olmaz. Benim spor basını ile ilgili bildiğim bir şey var ki, en çok sahiplenen, korunan en az laf söylenen hoca varsa onun başında Fatih Terim gelir. Ne demek istedi bilmiyorum. Ali Koç’u ima etti diyorsunuz ama. Herhalde Fatih hocadan daha çok korunan kimse yoktur medyada. Onun da tabi sebepleri var. Zamanı gelince onları da açıklarız” açıklamasını yaptı.

Devre arasında takım kadrosunun transferle güçlendirilip güçlendirilmeyeceği yönündeki soruya Başkanımız Ali Koç şöyle yanıt verdi:

"Güçlendirmek durumundayız. Miha da elimizdeki değerlerden biriydi. Elimizdeki her oyuncu değerli ancak başka takımların ilgilendiği değerlerden biriydi.  Bize güzel fırsat verebilecek imkanlar vardı ama sakatlıkla o planlar biraz altüst oldu. Gazete de yazdığı gibi 3-4 ay değil. Doktorumuz Burak hoca tahminlerinde genelde isabetlidir.  6-8 hafta diyor. Sonuçta devre arası o pencereyi kaçırıyor.”

Başkanımız, sakatlıklarla ilgili de şöyle konuştu:

“Şans faktörü her şeyin içinde var ama herhalde bir şeyleri yanlış yapıyoruz ki yumuşak doku sakatlıkları bizde daha fazla oluyor. Yoksa pek çok takımda sakatlık yaşanıyor. Bu sezon alışa geldiğimizden daha fazla sakatlıklar büyük takımlarda yaşanıyor. Mazerete sığınamayız ama maçlarda olmayan temas olmayan sakatlıkları çok yaşıyoruz. Bu beni son derece endişelendiriyor. Epey zamandır Sportif Direktörümüze bu endişemizi dile getiriyorduk. Bir nebze yaptığımız yanlışları da biliyoruz. Tespit ettik, acilen gidermeliyiz. Zeminle ilgili hiçbir problem yok.”