BASKETBOL

Fenerbahçe Beko’nun konuğu AX Armani Exchange Milan

23 Ocak 2020 Perşembe 10:08

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 21. hafta maçında AX Armani Exchange Milan’ı konuk ediyor. 24 Ocak Cuma günü (yarın) 20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele beIN Sports Haber tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı; Christos Christodoulou (Yunanistan), Carlos Peruga (İspanya), Saso Petek (Slovenya) hakem üçlüsü yönetecek.

 
Fenerbahçe Beko’da son durum
 
Takımımız, EuroLeague’de çift maç haftasını bir galibiyet ve bir yenilgi ile tamamladı.
 
Fenerbahçe Beko, EuroLeague’deki çift maç haftasının ilk karşılaşmasında Fransız temsilcisi ASVEL’i 14 Ocak Salı günü konuk etti. Ekibimiz, baştan sona önde götürdüğü mücadeleyi 86-64 kazanarak 19. maçında 8. galibiyetini aldı. Fenerbahçe Beko’da 5 oyuncu çift haneli sayılarda skor üretirken, en skorer oyuncular 16’şar sayıyla De Colo ve Williams oldu. Kostas Sloukas ise 10 sayı, 10 asist ve 6 ribaund ile 24 verimlilik puanına ulaştı ve karşılaşmanın MVP’si olmaya hak kazandı.
 
Ekibimiz, çift maç haftasının ikinci karşılaşmasında ise İspanyol temsilcisi Barcelona’yı 16 Ocak Perşembe günü konuk etti. Maça kötü bir başlangıç yapan ve bir ara 18 sayı kadar geriye düşen Fenerbahçe Beko, önemli bir geri dönüşe imza atsa ve son çeyrekte üstünlüğü ele alsa da mücadeleden 74-80 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. Sarı-lacivertlilerde Kostas Sloukas 14 sayı ve 11 asist ile 26 verimlilik puanına erişti. Nikola Kalinic ve Nando De Colo da 12’şer sayı üretti.
 
Fenerbahçe Beko’da bu mücadele öncesinde sakatlık sorunu yaşayan oyuncu bulunmuyor. Takımımızın 12 kişilik maç kadrosuna teknik ekibimiz tarafından karar verilecek.
 
Fenerbahçe Beko’nun maç önü notları
 
Zeljko Obradovic, bu sezon ilk beşlerde 13 farklı oyuncuya şans verdi. Tüm maçlara ilk beşte başlayan bir oyuncu olmadı.
 
Nando De Colo, son 19 EuroLeague maçının 18’inde çift haneli sayılarda skor üretti ve son 12 EuroLeague maçının 11’inde en az 1 üç sayı isabeti buldu.
 
Derrick Williams, son 6 EuroLeague karşılaşmasının 5’inde en az 1 üç sayılık isabet buldu. Williams, son 5 EuroLeague maçının 4’ünde çift haneli sayılarda verimlilik puanına erişti.
 
Kostas Sloukas, EuroLeague’de faul çizgisini son 42 ziyaretinde hata yapmadı ve son 9 maçında da çift haneli sayılarda skor üretti. Sloukas, son 12 EuroLeague maçının 11’inde çift haneli sayılarda verimlilik puanına erişti.
 
Gigi Datome, son 12 EuroLeague karşılaşmasında da en az 1 üç sayı isabeti kaydetti.
 
Nikola Kalinic, EuroLeague’de faul çizgisini son 23 ziyaretinde hata yapmadı.
 
Nando De Colo, EuroLeague’de bu sezon yakaladığı 19.4 verimlilik puanı ortalamasıyla beşinci ve 18.8 sayı ortalamasıyla dördüncü sırada.
 
Kostas Sloukas, EuroLeague’de maç başına 6.9 asist ortalamasıyla bu sezonun en iyi ikinci oyuncusu.
 
Derrick Williams, maç başına 1.4 top çalma ortalamasıyla EuroLeague genelinde altıncı.
 
Melih Mahmutoğlu’nun üç sayı çizgisinin gerisinden bu sezon yakaladığı %51.7 isabet oranı, sezonun en iyi dördüncü derecesi olarak dikkat çekiyor.
 
Jan Vesely, EuroLeague tarihinin en çok hücum ribaundu alan yedinci oyuncusu (420). Vesely, EuroLeague kariyerinde 837 iki sayılık atış isabeti buldu ve bu alanda da en değerli onuncu oyuncu. Vesely, blok istatistiğinde 143 toplam değer ile 12., ribaund istatistiğinde ise 1046 toplam değer ile 13. sırada yer alıyor.
 
Nando De Colo, EuroLeague tarihinde en yüksek yüzdeyle (%94.07) faul atan oyuncu. Datome bu sıralamada %91.04 ile altıncı ve Nunnally %90.48 ile sekizinci. De Colo’nun EuroLeague kariyerinde toplam 2988 sayısı var ve organizasyon tarihinin en skorer altıncı ismi. Nando, 745 faul isabetiyle EuroLeague tarihinde dördüncü ve verimlilik puanı toplamında da 3333 ile sekizinci sırada.
 
James Nunnally, üç sayı çizgisinin gerisinden yakaladığı %49.49 isabet oranıyla tüm zamanların en iyi dördüncü oyuncusu, aktif oyuncular arasında ise en iyisi.
 
Ahmet Düverioğlu, EuroLeague kariyerinde yakaladığı %65.59 iki sayılık atış yüzdesiyle bu organizasyonun en iyi dokuzuncu oyuncusu.
 
Kostas Sloukas’ın EuroLeague kariyerinde 900 asisti var ve lig tarihinin en iyi 9. ismi. Sloukas, 22 sayı daha bulması halinde EuroLeague’de 2000 sayı barajını aşacak. Başarılı oyuncumuzun ribaundlarda 500 barajını aşmasına ise 15 ribaund kalmış durumda.
 
Nikola Kalinic, 17 ribaund daha alması halinde EuroLeague’de 500 barajını aşacak.
 
James Nunnally’nin EuroLeague’de 100. üç sayı isabetini bulmasına yalnızca 2 isabetli atış kalmış durumda.
 
AX Armani Exchange Milan hakkında
 
1936 yılında kurulan kulüp, müzesine peş peşe dört yerel şampiyonluk katarak macerasına başladı. Yaklaşık 30 yıl sonra Bill Bradley’in gelişiyle uluslararası bir güç haline gelen Milan, 1966 yılında taraftarlarının önünde EuroLeague şampiyonluğuna ulaştı. 1971-1976 yılları arasında Art Kenney, Renzo Bariviera, Giorgio Giomo ve koç Cesare Rubini önderliğinde üç Saporta Kupası şampiyonluğuna ulaşan İtalya temsilcisi, 1985 tarihinde ise Mike D'Antoni, Dino Meneghin ve Joe Barry Carroll’ın katkılarıyla bu kez de Koraç Kupası’nda mutlu sona ulaştı. İlerleyen dönemde de güçlü kadrolarla yoluna devam eden Milano temsilcisi, Aleksandar Djordjevic, Antonello Riva ve Riccardo Pittis önderliğinde bu kez da 1993 senesinde Koraç Kupası zaferine ulaştı.
 
Milano için “altın dönem” olarak adlandırılabilecek süreç ise Koraç Kupası zaferlerinin öncesine dayanıyordu. 1987 ve 1988’de, Meneghin, Bob McAdoo ve D'Antoni gibi yıldızlarla, her iki finalde de Maccabi’yi mağlup ederek EuroLeague şampiyonluğuna erişen ekip, EuroLeague’de toplamda üçüncü zaferine ulaşıyordu. Nando Gentile, Dejan Bodiroga ve Gregor Fucka üçlüsü 1996’da Milano ekibine İtalya Ligi ve İtalya Kupası zaferlerini getirirken, bu tarihten itibaren Milano tarihinde suskun bir döneme giriliyordu.
 
Giorgio Armani’nin sponsorluğunda 2000’li yılların ortasında tekrar ayağa kalkan Milano basketbolu, 2005 yılında İtalya Ligi’nde finale kadar yükseliyor ve tekrar EuroLeague bileti alıyordu. 2008-09’da EuroLeague’de Top 16 gören Milan, bu başarıya normal sezonun son altı maçının beşini kazanarak ulaşıyordu. Milano, aynı sezonda da İtalya Ligi’nde tekrar final oynama başarısı gösterdi.
 
Armani Milan 2011-12 sezonunda EuroLeague’de Top 16 yaptı ve asıl başarıyı, 2013-14 sezonunda Playoff yaparak gösterdi. Keith Langford önderliğinde Playoff turuna saha avantajıyla giren Milan, o sezonu şampiyon olarak tamamlayan Maccabi’ye 1-3 ile elenmekten kurtulamadı. Aynı sezonun devamında İtalya Ligi’ne odaklanan Milan, Montepaschi Siena’yı geçerek, 1996 yılından sonra ilk yerel şampiyonluğunu elde etti.
 
2016 ve 2018’de İtalya Ligi’ni, 2016 ve 2017’de ise İtalya Kupası’nı kazanan Milano, geçtiğimiz sezona iyi başlasa da sakatlık sorunları nedeniyle sezonu kötü bitirdi.
 
2018-19 sezonunda EuroLeague’de güçlü bir giriş yapan Milan, Arturas Gudaitis ve Mike James’in ön plana çıktığı takım kurgusunda, EuroLeague’de ilk sekiz maçın altısını kazandı. Sezonun devamında Gudaitis’i kaybeden ve Nedovic’te de sakatlık sorunları yaşayan Milan, James Nunnally’nin kadroya eklenmesine rağmen, özellikle son dört normal sezon mücadelesinden de mağlubiyetle ayrılarak 14 galibiyette kaldı ve mevcut formattaki en yüksek galibiyet sayısına ulaşmasına rağmen Playoff biletini kaçırdı. Milano’da Mike James, gösterdiği performansla EuroLeague’de en skorer oyuncu oldu ve en iyi ikinci beşe seçildi. Milano için 2018-19 sezonu, yerel yarışmalarda da iyi noktalanmadı. İtalya Kupası çeyrek finalinde Virtus Bologna’ya kaybeden Milan, İtalya Ligi yarı finalinde de Dinamo Sassari’ye süpürülerek elendi.
 
AX Armani Exchange Milan’da son durum
 
Ettore Messina tarafından çalıştırılan Milan’ın kadrosu şu şekilde:
 
Guardlar: Sergio Rodriguez, Andrea Cinciarini, Keifer Sykes, Amadeo Della Valle, Nemanja Nedovic, Riccardo Moraschini
Forvetler: Michael Roll, Vladimir Micov, Jeff Brooks, Paul Biligha
Pivotlar: Luis Scola, Christian Burns, Kaleb Tarczewski, Arturas Gudaitis
Koç: Ettore Messina
 
Milan, sezon başında kadrosuna kattığı Aaron White ve Shelvin Mack ile yollarını ayırarak kadrosunu Keifer Sykes ile takviye etti. Rakibimizde Riccardo Moraschini ve Jeff Brooks sakatlıkları nedeniyle son karşılaşmalarda forma giyemedi.
 
İtalyan temsilcisi, EuroLeague’de bu sezon oynadığı 20 maçta 10 galibiyet elde etti. Rakibimiz, geride bıraktığımız çift maç haftasında galibiyet alamadı. 14 Ocak’ta Anadolu Efes’e konuk olan Milan, rakibine 88-68 mağlup oldu. 16 Ocak’ta ise Maccabi’ye konuk olan İtalyan ekibi, bu deplasmanda da 69-63 kaybederek istediğini alamadı.
 
Armani Milan, İtalya Ligi’nde oynadığı 18 maçta 11 galibiyet elde etti. Rakibimiz, son lig maçında 19 Ocak tarihinde Germani Basket Brescia’ya konuk oldu ve mücadeleden 78-72 mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmada Milan’ın en skorer isimleri 19 sayıyla Keifer Sykes ve 12 sayıyla Vladimir Micov oldu.
 
AX Armani Exchange Milan’ın maç önü notları:
 
Sergio Rodriguez, EuroLeague’de kullandığı son 12 serbest atışta da isabet buldu ve son 5 maçında da en az 1 üç sayı isabeti kaydetti.
 
Vladimir Micov, son 7 EuroLeague maçının 6’sında en az 1 üç sayı isabeti buldu.
 
Nemanja Nedovic, son 8 EuroLeague maçının 7’sinde en az 1 üç sayı isabeti buldu ve faul çizgisini son 16 ziyaretinde hata yapmadı.
 
Paul Biligha, bu sezon maç başına 1.0 blok ortalamasıyla bu alanda EuroLeague’in en iyi üçüncü oyuncusu.
 
Sergio Rodriguez’in EuroLeague kariyerinde 1189 asisti var ve bu alanda en iyi üçüncü oyuncu. Rodriguez, 419 üç sayı isabetiyle de EuroLeague tarihinin en değerli yedinci ismi. İspanyol yıldızın EuroLeague kariyerinde toplam 2689 sayısı var ve bu alanda da 11. sırada bulunuyor.
 
Luis Scola, EuroLeague kariyerinde bulduğu 871 iki sayı isabetiyle bu alanda en iyi yedinci oyuncu.
 
Kaleb Tarczewski, EuroLeague kariyerinde yakaladığı %66.79 iki sayı isabet oranıyla en iyi dördüncü oyuncu.
 
Arturas Gudaitis’in EuroLeague kariyerinde 500 ribaund barajını aşmasına 14 ribaund kalmış durumda. Litvanyalı oyuncu, 1 hücum ribaundu daha alması halinde bu alanda da 200 barajını aşacak.
 
Michael Roll, 5 üç sayı isabeti daha bulması halinde EuroLeague’de bu alanda 100 barajını aşacak.
 
Takım İstatistikleri – Hücum (Fenerbahçe Beko – Armani Milan):
 
Atılan Sayı: 79.9 – 77.3
2 Sayı: %53.1 - %%46.6
3 Sayı: %41.1 - %39.3
Serbest atış: %78.4 - %80.5
Ribaund: 29.7 – 34.6
Asist: 17.9 – 15.3
Top çalma: 6.0 – 4.9
Blok: 1.7 – 2.7
 
Takım İstatistikleri – Savunma (Fenerbahçe Beko – Armani Milan):
 
Yenilen Sayı: 80.7 – 79.4
2 Sayı: %54.0 - %51.5
3 Sayı: %37.5 - %34.6
Serbest atış: %77.2 - %77.7
Ribaund: 33.7 – 36.0
Asist: 18.6 – 15.3
Top çalma: 6.6 – 6.2
Blok: 2.2 - 2.5
 
İstatistik Liderleri (Fenerbahçe Beko – Armani Milan):
 
Sayı: De Colo 18.8, Williams 11.9, Sloukas 11.3 / Rodriguez 13.2, Micov 11.5, Scola 10.1
Ribaund: Williams 4.3, Vesely 4.1 / Tarczewski 5.6, Scola 5.1, Brooks 4.9
Asist: Sloukas 6.9, De Colo 2.8 / Rodriguez 4.8
Top çalma: Williams 1.4 / Rodriguez 0.9
Verimlilik: De Colo 19.4, Sloukas 16.3, Williams 12.8 / Rodriguez 12.9, Gudaitis 12.4, Micov 11.5
 
Geçmiş karşılaşmalar
 
Fenerbahçe Beko, rakibiyle oynadığı 15 EuroLeague maçında 11 galibiyet elde etti.
 
EuroLeague’in ilk yarısında Milano’da oynanan maçta gülen taraf 87-74 ile ev sahibi takım oldu. Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely ve Joffrey Lauvergne 14’er, Nando De Colo ise 12 sayı buldu. Milan cephesinde ise Sergio Rodriguez 22, Arturas Gudaitis 17 sayı üretti.
 
2019-20 – Normal Sezon – AX Armani Exchange Milan 87-74 Fenerbahçe Beko
2018-19 – Normal Sezon - AX Armani Exchange Olimpia Milan 90 – 104 Fenerbahçe Beko
2018-19 – Normal Sezon - Fenerbahçe Beko 92 – 85 AX Armani Exchange Olimpia Milan
2017-18 – Normal Sezon Fenerbahçe Doğuş 89 – 70 AX Armani Exchange Olimpia Milan
2017-18 – Normal Sezon - AX Armani Exchange Olimpia Milan 86 – 92 Fenerbahçe Doğuş
2016-17 – Normal Sezon - Fenerbahçe 86 – 79 EA7 Emporio Armani Milan
2016-17 – Normal Sezon - EA7 Emporio Armani Milan 70 – 79 Fenerbahçe
2014-15 - Top 16 – Fenerbahçe Ülker 98 – 77 - EA7 Emporio Armani Milan
2014-15 - Top 16 - EA7 Emporio Armani Milan 71 – 82 Fenerbahçe Ülker
2014-15 – Normal Sezon - EA7 Emporio Armani Milan 74 – 80 Fenerbahçe Ülker
2014-15 – Normal Sezon – Fenerbahçe Ülker 77 – 74 EA7 Emporio Armani Milan
2013-14 - Top 16 - Fenerbahçe Ülker 73 – 82 EA7 Emporio Armani Milan
2013-14 - Top 16 - EA7 Emporio Armani Milan 90 – 85 Fenerbahçe Ülker
2011-12 - Top 16 EA7 Emporio Armani  85 – 72 Fenerbahçe Ülker
2011-12 - Top 16 Fenerbahçe Ülker 65 – 63 EA7 Emporio Armani
 
AX Armani Exchange Milan maçı bilet fiyatları (Passo hizmet bedeli dahil):
 
Saha içi A-D-G sırası 1000 TL yemek dahil (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Saha içi B-E-H sıraları 900 TL yemek dahil
Saha içi C-F-J sıraları 800 TL yemek dahil
346 (Açık Loca): 400 TL yemek dahil
Kat 1 – 300 TL (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Sky Lounge: 250 TL
Kat 2 – 200 TL (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Kat 3 – 170 TL (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Kat 4 – 130 TL (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Kat 5 – 90 TL
Kat 6 – 80 TL
Kat 6 – Öğrenci Tribünü – 35 TL (yalnızca maç günlerinde kimlik ibrazıyla gişeden satış)
Kat 7 – 70 TL
 
Bilet satışı: https://www.passo.com.tr/tr/etkinlik/basketbol-thy-euroleague-fenerbahce-beko-ax-armani-exchange-milan-24ocak-istanbul-ulker-spor-etkinlik-salonu/960320