BASKETBOL

Zeljko Obradovic ile Nikola Kalinic, Anadolu Efes maçını değerlendirdi

13 Haziran 2019 Perşembe 23:20

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic ile başarılı oyuncusu Nikola Kalinic, 74-57 mağlup olduğumuz final serisi üçüncü maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Zeljko Obradovic, “Anadolu Efes’i galibiyet için tebrik ediyorum. Bizim açımızdan çok net şeyler var. Takımı desteklemeye devam edeceğim çünkü bunu hak ettiklerine inanıyorum. Yaklaşık 48 saatten daha az bir süre var. Cumartesi günü oynanacak maça hazırlanarak bunu yapacağız. Play-off zamanında çok fazla iniş-çıkış olabileceğini biliyoruz. Oyuncularımın gerçekten desteğe ihtiyacı var. Bu güzel atmosfer için taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde cumartesi günü de gelip takımımıza destek olmalarını bekliyoruz. Maçtan önce soyunma odasında konuştuk, hepimiz çok üzgünüz Sloukas’ın babasının vefatından dolayı. Onun için çok zor bir durumdu, takıma destek olmak için geri geldi. Antrenör olarak bundan dolayı çok mutluyu, ona çok teşekkür ediyorum. Ne olursa olsun biz her zaman bir olacağız. İlk geldiğim günden beri böyle ve böyle olmaya devam edecek. Bugün çok kötüydük, çok fazla kaçırdık. Girmeyince başka opsiyonlar olabiliyor ama şu an bir sonraki maça konsantre olmamız gerekiyor.” dedi.

Nikola Kalinic: Kötü şutlar kullandık

Nikola Kalinic ise, “Zor bir geceydi. Özellikle hücumda çok kötü oynadık, sadece 57 sayı üretebildik. Normalde attığımız pozisyonları atmayı başaramadık bu akşam. Sonuçta seri 2-1 oldu ve 4 olan kazanıyor. Yolumuza devam edeceğiz. İnşallah iki gün sonra farklı bir reaksiyonla geri döneceğiz.” diye konuştu.

Mental bir sorun olmadığını belirten Kalinic, “Atışlar girmedi. Yüzde 32 averajla oynarsanız… Boyalı alanı da çok iyi korudular. Biz çok kötü şutlar kullandık. Hiç 57 sayıda kaldığımızı hatırlamıyorum. Bu kadar az sayı ürettiğimiz bir maç hatırlamıyorum. Kötü güçler olabiliyor tabii ki… Biz Fenerbahçe’yiz çok daha zor durumlarda olduk ve asla pes etmeyeceğiz. 2-2’ye getirmek için uğraşacağız.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.