BASKETBOL

Melih Mahmutoğlu: Taraftarlarımızı mutlu etmek için savaşmaya devam edeceğiz

23 Kasım 2019 Cumartesi 01:38

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Kaptanı Melih Mahmutoğlu, ASVEL maçının ardından Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

İlk olarak galibiyeti ve bundan sonraki süreci değerlendiren Kaptan, “Çok stresli bir maçtı. Kazanmaktan başka çaremiz yoktu. Özellikle de zorlu iki deplasman maçından sonra. Önce Tofaş deplasmanı ardından da Barcelona deplasmanında oynadık. Şimdi de ASVEL. Zorlu maçlardı. Hem mental hem de fizik açısından çok yorulduğumuz zamanlar. Bu maç da kilit bir maçtı. Aramızda da konuştuk. Barcelona maçı bizim için kötü geçti. Belki kaybedilecek bir maçtı ama sahaya koyduğumuz enerji bizim enerjimiz ve ortaya koyduğumuz oyun da bizim oyunumuz değildi. Fikstür de değişik. Hiç anlayamadığımız bir fikstür. Ama bundan sonra evimizde maçlarımız var. Buna da ihtiyacımız var. Buradaki galibiyetin farklı olması ve oynadığımız iyi basketbol da bütün takımın ihtiyacı olan özgüveni ve inancı toparlamak adına çok önemliydi. Herkes sahaya katkı verdi. Buna da ayrı parantez açmak lazım. Kuvvetli ve fizikli bir takım. Kendi evinde de ne kadar iyi oynadığını gördük. En iyi defans yapan ve en az sayı yiyen takım. Biz doğru enerjiyi ve basketbolu ortaya koyduğumuz zaman yenemeyeceğimiz takım yok. Adım adım göstereceğiz. Önce Daçka maçı, ardından da Khimki maçı var. İki maç evimizde oynayacağız. Bu maçları da aldıkça hem takımın kendi kimliği ve özgüveni daha iyi olacak. Antrenmanlarda da çalıştıkça daha iyi yerlere geleceğimizden eminim.” dedi.

ASVEL deplasmanına gelerek takımımızı destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür eden Melih Mahmutoğlu, “Isınmaya çıktığımda taraftarlarımızı gördüm ve tüylerim diken diken oldu. Zor zamanlarımızda onları arkamızda hissetmek bize enerji veriyor. Çok mutlu oluyoruz. Taraftarlarımız bizden savaşmamızı bekliyor. Maç kayıpları olacaktır ama gerçek kimliğimizi göstermemiz için her yerde ve her zaman bizi destekliyor. Burada da çok güzel bir ortam vardı. Tüm taraftarımıza, evlerinden bize dua eden herkese teşekkür ediyoruz. Evimizde oynayacağımız maçlar var. Taraftarlarımızı mutlu etmek için savaşmaya devam edeceğiz. Onlar da desteklemeye devam etsinler. Tüm Fenerbahçe taraftarına hem bugünkü galibiyet hem de önümüzdeki güzel maçlar için tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.