ATLETİZM

Atletlerimiz Tokyo Olimpiyatları için kota mücadelesini sürdürüyor

16 Haziran 2021 Çarşamba 22:05

19-20 Haziran tarihlerinde Romanya’nın Cluj Napoca kentinde yapılacak Avrupa Atletizm Takımlar Şampiyonası’nda mücadele edecek milli atletler İstanbul’da kamp yapıyor.
 
Aynı zamanda Tokyo Olimpiyatları için kota mücadelesi anlamına gelen şampiyonada ter dökecek 50 kişilik milli takım kafilesinde Fenerbahçe Atletizm Şubemizden 20 sporcu yer alıyor.
 
Milli atletlerimizden Özlem Kaya, Özlem Becerek, Kayhan Özer, Oğuz Uyar ile İlyas Çanakçı kamp yaptıkları otelde Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.
 
3000 metre engellide mücadele eden Özlem Kaya, “2 defa olimpiyatlara katıldım; 2012 Londra ve 2016 Rio. Şimdiki hedefim Tokyo Olimpiyatlarına katılmak. Mücadelemiz devam ediyor. Şu an kotadayım. İnşallah barajı da geçeceğim. Şu an önümde 2 yarış var. İkisinde de inşallah en iyi derecemi koşarak olimpiyatlarda mücadele edeceğim.” dedi.
 
Disk atmada mücadele eden Özlem Becerek, “Ben de kotaya girmek için çaba sarf ediyorum. Küçük bir adımımız kaldı. Onun için çalışıyoruz." diye konuştu.
 
100, 200 ve 4x100 metrede mücadele eden Kayhan Özer, “Katılırsam ilk olimpiyatlarım olacak. 4x100 metrede şu an sıralamadayız. Umarım her şey yolunda gider. Bu sezon koştuğumuz derece dünyada en iyi üçüncü derece. 15.sıradayız. Umarım her şey bizim için iyi gider.” şeklinde konuştu.
 
100 ve 200 metrede mücadele eden Oğuz Uyar, “4x100 takımı olarak şu anda 15.sırada kotadayız. İnşallah olimpiyatlara gideriz.” ifadelerini kullandı.
 
400 ve 4x400 metrede mücadele eden İlyas Çanakçı, “4x400 ekibimizle kotaya girmiş bulunuyoruz. Umarım her şey güzel olur.” dedi.
 
Avrupa Atletizm Takımlar Şampiyonası’nda milli forma ile mücadele edecek sporcularımızın listesi şöyle:
 
Ramil Guliyev, Ramazan Barbaros, Hilal Yego, Alperen Acet, Ersu Şaşma, Alper Kulaksız, İrfan Yıldırım, Emin Öncel, Kayhan Özer, Oğuz Uyar, İlyas Çanakçı, Zülha Armutçu, Şevval Ayaz, Emel Şanlı Kırcın, Gizem Akgöz, Özlem Kaya, Özlem Becerek, Yudum İliksiz, Nevin İnce ve Mesure Tutku Yılmaz.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları