SÖZDE ŞİKE DAVASI

Yeniden yargılamada 2. celse başladı

28 Nisan 2015 Salı 14:43

3 Temmuz Süreci ile ilgili verilen yeniden yargılama kararı sonrası 2. celse, İstanbul Çağlayan Adliyesi Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesi’nde yapıldı.

13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma,  sabah saat 10:15'te, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeni atanan Hakim Ahmet Civelek başkanlığında başladı.

Başkanımız Aziz Yıldırım’ın sağlık raporu sunarak katılmadığı duruşmada Asbaşkanlarımız  İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu da hazır bulundu. Yönetim Kurulu Üyelerimiz de duruşmayı izleyenler arasındaydı.

Bir önceki celsede verilen karar doğrultusunda Yargıtay tarafından bozulan ve yeniden yargılama verilen iki dosyanın birleştirilmesiyle gerçekleşen duruşma yoklama ve kimlik tespitiyle başladı.

Duruşmada söz alan Başkanımız Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Profesör Dr. Köksal Bayraktar yaptığı konuşmada, kanuna aykırı delillerle karar verildiğini ve müvekkilinin hiç bir surette şike eylemine dahil olmadığını vurgularken beraat istedi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da hiç bir surette istemediklerini söyledi.

Asbaşkanlarımızdan İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen ise soruşturmayı yapan kolluk kuvvetinin halen tutuklu olduğuna dikkat çekerek “Bunların oluşturduğu delillerle yargılanamayız iade-i itibar istiyoruz” dedi

Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Mirza Coşkun'un mütalaasından sonra duruşmaya yarım saatlik bir ara verildi. Aranın ardından saat 12.30 civarında ara kararları açıklayan Mahkeme Heyeti davaya konu olan maçlarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonundan hakem, gözlemci ve temsilci raporlarını talep etti.

Ayrıca bazı avukatların talebi üzerine Lütfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ, Cengiz Zülfikaroğlu, Abdullah Avcı ve Ali Parlak gibi isimlerin  da bir sonraki celsede tanık olarak dinlenmesini kabul etti.

Heyet, bir sonraki duruşmanın da 8 Temmuz 2015 tarihinde sabah saat 10:00'da başlayacağını da açıkladı.

Haberin diğer fotoğrafları

/