YÜKSEK DİVAN KURULU

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan'ın Seçimli Olağan YDK toplantısındaki konuşması

27 Nisan 2024 Cumartesi 11:03

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Kulübümüzün Seçimli Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Genel Sekreterimiz şu ifadeleri kullandı:
 
“Değerli Yüksek Divan Kurulu Üyelerim, Büyük Fenerbahçe Camiamız, bugün, Yüksek Divan Kurulu seçimlerimizi gerçekleştireceğimiz toplantımızda bir aradayız.
 
Bu görevi, 2 yıldır özenle ve aidiyetle yürüten, Kulübümüzle ilgili her konu ve gündemde, birlik ve beraberlikle çalıştığımız Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Sayın Uğur Dündar ile aynı yolda güçlü bir ekip ruhuyla Kulübümüzün tüm adımlarında birlikte yan yana durduk.
 
Kendisi her zaman yapıcı, birleştirici kapsayıcı ve destekleyici oldu.
 
Camiamız nezdinde saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.
 
Bu süreçte, kendisinin ekibinde görev yapan Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz İsmail Tepecik, Zehra Didem Üretmen, Elizabeth Uğurlu ve Gürhan Saatçioğlu’na da gösterdikleri özverili hizmetler için ayrıca teşekkür ediyoruz.
 
Gelecekte de, bu büyük camia için hep bir arada olmayı diliyorum.
 
Bugün, bu toplantımız vesilesiyle, bir arada olduğumuz, gerek üyelerimiz, gerek ekranları başında bizleri izleyen taraftarlarımız, hepimizin ana odağı Takımımızın bu akşam oynayacağı Beşiktaş maçı…
 
Sözlerime başlarken Takımımıza hepimiz adına başarı dileklerimi vurgulamak istiyorum.
 
Bu akşam, hakem müdahalesi olmadan, adaletsiz, haksız kararlar yaşanmadan bir derbi mücadelesi izleyelim.
 
Fenerbahçemiz, galip gelip camiamıza hedefleri yolunda anlamlı bir derbi mutluluğu yaşatsın.
 
Fenerbahçemiz, futbolda yaşanan her şeye rağmen, zirve yarışını sürdürürken, spor kulübü kimliği ile de bizleri gururlandırmaya, Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor.
 
Gururla ifade etmek isterim ki, konuşmamı hazırladığım sırada, Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin sporcularından Merve Vatan'ın yanı sıra Derin Atakan'ın, hemen sonrasında da Alican Kaynar ile Beste Kaynakçı’nın Paris 2024 Olimpiyatları için kota aldığını öğrendik.
 
Dün de bu isimlere Deniz Çınar ile Lara Nalbantoğlu da kota alarak katıldılar.
 
Yelken şubemiz, milli takım olimpiyat kadrosunun 8 sporcusundan 7’sini oluşturarak, Fenerbahçemizin adını, Türk yelkencilik tarihine altın harflerle yazdırmış oldu.
 
Son 3 günde, 6 olimpiyat kotası kazanan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin sporcularını ve profesyonellerini, Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Selma Altay Rodopman’ı tebrik ediyorum. İnşallah olimpiyatlardan altın madalyalarla dönmelerini bekliyoruz.
 
Ayrıca, Paris Olimpiyatları için daha önce kota kazanan 7 sporcumuzu da hatırlatmak isterim;
 
Boksta Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli, Samet Gümüş, yüzmede Kuzey Tunçelli, atletizmde Ersu Şaşma ve yelkende Yiğit Yalçın Çıtak, Dünyanın En Büyük Spor Kulübü kimliğini gururla taşıyan Fenerbahçemizin adını Paris’te, zirvede temsil edecekler.
 
Ayrıca, voleybol şubemizin sporcuları hariç şu an 13 sporcumuz olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek.
 
Ayrıca boksörlerimiz Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli Avrupa Şampiyonasında finale kaldılar. Samet Gümüş de adını finale yazdırdı.
 
Tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.
 
Olimpiyat Yolunda Fenerbahçe dedikten sonra, yine gururla belirtmek isterim ki, Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız EuroLeague’de üst üste 2. kez, ligde ise toplamda 18. kez şampiyonluğa ulaştı. Takımımız bu sezonu 4 kupa ile tamamladı. Tüm sporcularımızı, teknik ekibimizi ve Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş’ı yürekten kutluyoruz.
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol takımımız, sezonu iki kupa ile tamamladı. Takımımız üst üste 2, toplamda ise 7. defa lig şampiyonu oldu.
 
Fenerbahçe Parolapara Erkek Voleybol Takımımız da kısıtlı bütçemize rağmen sezonu 2.’likle tamamladı. Avrupa'da yarı final, kupada final oynadı. Tüm takımlarımızı, teknik ekibimizi ve Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Simla Türker Bayazıt’ı yürekten tebrik ediyorum.
 
Bu sezon Türkiye Kupası’nı müzemize getiren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Euroleague’de Play-off serisinde deplasmanda 1-1 olarak müsabakalarını tamamladı. Takımımız ligde de 28 maçta 23 galibiyet alarak zirve yarışını sürdürüyor.
 
Bu şampiyonluklar, sadece sonuçlarıyla değil yıllardır süre gelen spor kulübü kimliğimizi de en güçlü şekilde yansıtıyor.
 
Fenerbahçemiz, dünyanın en büyük spor kulübü tanımının her bir kelimesinin altını kupalarla, şampiyonluklarla, rekorlar ve madalyalarla dolduruyor…
 
İşte bu kimliği güçlü kılan sizlerin desteği ve ilgisi, camiamızın sahiplenmesi; ve bir o kadar da büyük bir mali yükü taşıdığımız bu süreçlerde yanımızda olan sponsorlarımızın desteğidir.
 
Futbol, Basketbol ve Voleybolda, kadın erkek tüm takımlarımızın formalarında sponsorluk alanlarının hepsi bir tane bile boşluk kalmaksızın dolu.
 
Tüm iş ortaklarımıza, tüm sponsorlarımıza ilk günden beri tüm güçleriyle yanımızda oldukları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Yüksek Divan Kurulumuzun yeni başkan ve yönetiminin seçimini yapacağımız bugüne gelen dönemde, kulüp olarak kıymetli adaylarımızın tümüne en demokratik yaklaşımı sunduğumuz bir seçim dönemi daha yaşadık.
 
Gerek kulüp mecralarımızı gerek üyelerimize olan iletişim ağlarını her adayımıza eşit şartlarda sunduk. Kendilerini anlatmaları adına adaylarımızla en şeffaf şekilde iletişim kurduk, toplantılar yaptık, destek olmaya çalıştık.
 
Tam Fenerbahçe’ye yakışır bir yaklaşım ve ortamla bir seçim dönemini daha geride bırakmış olacağız.
 
Umuyorum tüm adaylarımız da bu hissi yaşamıştır.
 
Bir yönetim döneminin daha son virajına geldiğimiz bugünlerde gerçekleştirdiğimiz son Yüksek Divan Kurulu Toplantımızda sözlerime son verirken;
 
Siz değerli Divan Kurulu Üyelerimiz ve Kongre Üyelerimize de teşekkür etmek istiyorum.
 
Özellikle zorlu süreçlerden geçtiğimiz dönemlerde, birlik ve beraberlik içinde olmamızın önemini bir kez daha vurgulamamız gerekiyor.
 
Yüksek Divan Kurulu toplantıları, Mali Genel Kurul toplantıları, Tüzük Kongresi ve Olağanüstü Genel Kurul toplantıları gibi önemli platformlarda üyelerimizin gösterdiği ilgi ve katılım, kulübümüzün ne denli büyük bir camia olduğunu kanıtlar niteliktedir.
 
Bu birliktelik ve dayanışma ruhu, bizim en büyük gücümüzdür ve bizi her türlü zorluğun üstesinden gelmeye teşvik etmektedir.
 
Yeni seçilecek Yüksek Divan Kurulu Başkanı ve üyelerine şimdiden başarılar diliyorum.
 
Bu önemli göreve gelecek yeni Başkan ve kurulunun da Kulübümüzün, camiamızın birlik ve beraberliğini perçinleyeceğine inanıyoruz.
 
Yeni dönemin camiamız için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum…
 
Bu akşamki maçta Futbol Takımımıza bir kez daha başarılar diliyorum.”
 
İlk günden beri var güçleriyle yanımızda oldukları için tüm sponsorlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Şube Sorumlularımız tarafından branşlarımızın 3 aylık faaliyetlerinin anlatıldığı video aşağıdadır:


Basın Fotoğrafları