YÜKSEK DİVAN KURULU

Başkanımız Ali Y. Koç: Yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanımız ve ekibinin camiamız için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum

27 Nisan 2024 Cumartesi 17:48

Şekip Mosturoğlu’nun Yüksek Divan Kurulu Başkanı seçilmesinin ardından Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda kürsüye gelen ve üyelere hitap eden Başkanımız Ali Y. Koç, yeni YDK Başkanımız Şekip Mosturoğlu ve ekibini tebrik etti ve Uğur Dündar ve ekibine de bugüne kadarki emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Çoklu adaylı seçimlerin önemine dikkat çeken ve demokrasi vurgusu yapan Başkanımız Ali Y. Koç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  

ÇOK ADAYLI SEÇİMLERE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

“Güzel bir günü daha geride bıraktık. Öncelikle Şekip Mosturoğlu’nu ve ekibini canıgönülden tebrik ediyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Güzel bir süreci hep birlikte tamamladık. 1590 kişi bugün oy kullandı. Ben biraz şaşırdım, bunda maçın, trafiğin de etkisinin olduğunu düşünüyorum, zira aşağı yukarı 2000 kişi daha azken 1800 kişi katılmıştı, geçen seçimlere. Bu seçime de çok ilgi vardı, biliyorum. Çok adaylı seçimlere çok önem veriyoruz. Çok adaylı seçimlerin dinamizmine, yarattığı rekabete ve rekabetin getirdiği kaliteye de çok inanıyoruz. Onun için Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nda da seçimlerin çok adaylı olmasını devamlı gündeme getiriyoruz. Ama şunu söylemek istiyorum; biz Yönetim Kurulu olarak her adaya eşit mesafede olmaya çalıştık. Asil ve adaletli bir yaklaşım, tam bir Fenerbahçe demokrasisi diyebileceğimiz bir kültürü oturtmaya çalıştık. Şekip Bey’in de buna değinmesine son derece sevindim çünkü biz bunu kalıcı yapmalıyız.

2018 YILINDA SÖZ VERMİŞTİM: O SEÇİMDE BİZİM YAŞADIĞIMIZ ANTİDEMOKRATİK HİÇBİR ŞEYİ BUNDAN SONRAKİ SEÇİMLERDE YAŞANMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİM. ONUN OLMAMASI İÇİN DE BİZİM BULUNDUĞUMUZ DÖNEMDEKİ BÜTÜN SEÇİMLERDE BUNU UYGULAMAYA ÇALIŞTIK

Ben, 2018 yılında seçilirken, seçildikten sonra hepinize bir söz verdim, garanti verdim, teminat verdim, o seçimde bizim yaşadığımız antidemokratik hiçbir şeyi bundan sonra hiçbir aday Yüksek Divan Kurulu olur, Başkanlık seçimleri olur, yaşamaması gerektiğini söylemiştim. Onun olmaması için de bizim bulunduğumuz dönemdeki bütün seçimlerde bunu uygulamaya çalıştık. Bence Fenerbahçe’nin iftihar edeceği bir günü daha hep beraber tamamlıyoruz. Burada emeği geçen şeffaf, demokratik bir şekilde bu seçimin yapılmasını sağlayan, emeği geçen öncelikle Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, kulübümüzün profesyonellerine ve aynı zamanda da sandık başlarında çalışan tüm arkadaşlara sizler ve camiamız adına canıgönülden teşekkür etmek istiyorum.

BİR VE BERABER OLDUĞUMUZDA, YEKVÜCUT OLDUĞUMUZDA, TEK YUMRUK OLDUĞUMUZDA YIKAMAYACAĞIMIZ DUVAR YOKTUR, BİZİ DE KİMSE YIKAMAZ

Gerek 2 Nisan’da yaptığımız Olağanüstü Genel Kurulda gerekse bugün yaptığımız Yüksek Divan Kurulu seçiminde tüm üyelerimize gösterdikleri ilgiden dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Biz Fenerbahçeliler, hep beraber şunu söyleriz; ‘Bir ve beraber olduğumuzda, yekvücut olduğumuzda, tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur, bizi de kimse yıkamaz’ deriz.

BURAYA GÖNÜL VERMİŞ HER BİR ÜYENİN, ÜYE OLMAYAN HER BİR TARAFTARIN FENERBAHÇE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ İÇİN ÇORBADA TUZU OLMASI LAZIM

Ancak şunu da belirtmek isterim, hepimiz yaşıyoruz, görüyoruz. Çok dinamik bir dijital dünyada yaşıyoruz. Oluşan birlik ve beraberliğimizin aslında son derece kırılgan olduğunu da hepimiz yaşayarak görüyoruz. Buraya gönül vermiş her bir üyenin, üye olmayan her bir taraftarın Fenerbahçe’nin birlik ve beraberliği için çorbada tuzu olması lazım. ‘Bir ve beraber olalım’ diyenlerin camianın birlik ve beraberliğinden bahsedenlerin eylem ve söylemlerinin de aynı istikamette olması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Fenerbahçe’nin iyi gününde de kötü gününde de özellikle de ihtiyacı olduğu dönemlerde de hepimiz Fenerbahçeliliğimizi herhalde ailemizden sonra ki bazılarımız için aileden de önce o Fenerbahçe aşkını, Fenerbahçe sevgisini, Fenerbahçe tutkusunu bu bağlılığımızı her daim camiamızın menfaatleri istikametinde diri tutmalıyız diye düşünüyorum.

KARŞIMIZA ÇIKAN ZORLUKLARDA HER ŞEYİN ÜSTÜNDE FENERBAHÇE SEVGİMİZİ TUTARAK AYAKTA KALDIK

Az önce Şekip Bey 3 Temmuz’a değindi. Benim konuşmamdaki cümle de şuydu: Aslında biz 3 Temmuz’u, kulübümüze yapılan haksız saldırıları, aşağılık yaklaşımı, reva gören muameleyi demin Şekip Bey’in de ifade ettiği gibi birlik ve beraberlikle bertaraf ettik. Onu unutmamız ve canlı tutmamız lazım. 3 Temmuz’u yaşadık, sonra otobüs saldırısını yaşadık. Son dönemde de saldırılar yaşıyoruz ama bizler hayatımız boyunca karşımıza çıkan zorluklarda her şeyin üstünde Fenerbahçe sevgimizi tutarak ayakta kaldık. Zaferin Rengi filminde de öyle, 100 yıl sonra bugün de aynı şekilde.

FENERBAHÇE TÜM İSİMLERDEN, KİŞİLERDEN ÖNDEDİR. HİÇ KİMSENİN KİŞİSEL İHTİRASLARININ KURBANI FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ OLAMAZ. FENERBAHÇE HERKESİN ÖNÜNDEDİR
Son birkaç yılda camiamıza Fenerbahçemize göz göre göre saldırılar yapılıyor. Bu saldırılarda suskun kalanlar, mücadeleye destek olmak yerine dışarıdan bakanlar, bana dokunmayan yılanlar bin yıl yaşasın diyenler, hatta ve hatta mücadele için attığımız adımları itibarsızlaştırmaya çalışanlara da şunu söylemek istiyorum; Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir. Hiç kimsenin kişisel ihtiraslarının kurbanı Fenerbahçe Spor Kulübü olamaz. Fenerbahçe herkesin önündedir. Bunun altını çizerek söylemek istiyorum.
Kongre üye sayımız ciddi anlamda artıyor. Yüksek Divan Kurulu sayımız ciddi anlamda artıyor. Kısacası ailemiz büyüyor. Bununla da hep beraber gurur duymalıyız.

BAŞKANIMIZDAN UĞUR DÜNDAR VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

Sayın Başkanım, size ve tüm heyetinize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İki sene çok çabuk geçti. Hep uyum içinde çalıştık. Birbirimizi destekledik. Yeri geldi siz bize, yeri geldi biz size danıştık. Onun için de size teşekkür ediyorum. Kalbimize altın harflerle yazıldınız.

Şekip Bey’e gelince de aynı şekilde devam edeceğimize inanıyorum. Şekip Bey’le biz beraber yönetime girmişiz, onu bilmiyordum. O benden önce girdi zannediyordum ama beraber girmişiz. O devam etti. Yaşadıklarını da hepimiz biliyoruz. Fenerbahçe aşkını da biliyoruz. Dolayısıyla sizle tesis ettiğimiz iş birliğini aynı şekilde inşallah artarak yeni Divan Kurulu Başkanı ve heyetiyle yapacağımızdan zerre kadar şüphemiz yok.

Bu akşam önemli maçımız var. Sadece bu akşam değil bu hafta sonu çok önemli müsabakalarımız var. Bu akşam Tekerlekli Basketbol Takımımız yarı final maçına çıkıyor. Boksörlerimiz Avrupa’da final maçlarına çıkıyor. Mabedimizde derbi maçımız var. Tüm takımlarımızın ve sporcularımızın Allah yolunu açık etsin, bol şans versin. İnşallah hafta sonunu hep beraber mutlu kapatırız. Hepinizi şahsım ve Yönetim Kurulum adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanımız ve ekibinin camiamız için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sağ olun, var olun."