FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Olympiakos maçının ardından açıklamalarda bulundu

19 Nisan 2024 Cuma 01:38

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi rövanş maçında karşılaştığımız ve 1-0 kazanarak uzatmalara götürdüğümüz ancak penaltı atışlarında 3-2 kaybettiğimiz maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Karşılaşmayı değerlendiren İsmail Kartal, “Maça bugün muhteşem taraftarımızın önünde çok iyi başladık. İlk devre çok tempolu futbol oynadık. İstediğimiz golü bulduk. Birkaç tane de net pozisyonumuz vardı, bunları değerlendiremedik. İkinci yarının büyük bölümü yine bizim oyun üstünlüğümüzle devam etti. Sonuçta ikinci golü bulamadık. Bulamayınca oyuncularım biraz stres yaptı, maç uzatmalara gitti. Uzatmalara gidince bazı mecburi değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Uzatmaları da düşünerek bazı oyuncuları değiştirip daha dinlenmiş oyuncularla ikinci hatta üçüncü golü atarak turu geçmeyi hedefliyorduk. Hiç beklemediğimiz şekilde penaltılarla elenmek tabii bizim adımıza üzücü oldu. Ortaya koyduğumuz futbol ve oyuncularımın mücadelesinden dolayı takımı ve oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftarlarımızı da tebrik ediyorum. Oyunun genelinde ortaya koyduğumuz mücadele anlamında ve taraftarlarımızın sevgi ve destekleriyle turu geçmeyi hak etmiştik. Sadece ikinci golü bulamadık ki turu geçemememizin sebebi bu ikinci golü bulamamak.
 
Oyunun başından sonuna kadar oyun üstünlüğü bizdeydi. Çok iyi mücadele ettik, pozisyonlar da bulduk. Sadece ikinci golü bulamadık. Uzatmalar iki takım açısından da dengeli geçti. Szymanski’ye kramp girdi, Becao’nun kasığında problem oldu. Mecburi değişiklikler yaptık. Bazı oyuncularımızı da uzatmaya gitmeden, mesela Fred’i değiştirdik, uzun bir dönem o da sakattı. Hem onu korumayı hem de uzatmalarda daha dinlenmiş bir oyuncuyla mücadele etmeyi planladık.
 
Sonuçta iş penaltılara geldi. En iyi penaltı atan oyuncularımız bugün kaybetti: Tadic, Cengiz, Bonucci… Bunlar çok kariyerli oyuncular. Yüzdesel olarak kullandıkları penaltıların çoğunda başarılı olmuşlar.  Bugün bu oyuncularımız penaltılarda maalesef başarılı olamadılar. Üzgünüz. Önümüze bakıyoruz.” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında öncelikle karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, ardından basın mensuplarının sorularına şu yanıtları verdi:

Oyunun genelinde oyunun hakimi bizdik. Bir türlü ikinci golü bulamadık. Uzatmalarda oyun yine dengeliydi. Penaltılarla elendik. Bunu beklemiyorduk ama oyunun genelinde üstün olan taraf Fenerbahçe idi.

Bazen oyuncularınızı değiştirirsiniz ve yaptığınız hamlelerle karşılık bulursunuz. Bazen de bazı maçlarda istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bu futbolun içinde var. Bugün oyuna giren bazı oyuncular karşılık verdi bazıları veremedi. Bu futbolun içinde olağan şeyler.

Tadic'in normalde şut gibi değil de ayak içi plase vuruşları var. Mesela uzatmada ayak içi vurdu. Az farkla auta gitti. Nadiren şu atar. Kendine göre vuruş sitili var. O şekilde şut çıkarıyor.

86. dakikada Fred ile konuştuk. Uzun süre sakatlık yaşadı. İlk defa geçen hafta 90 dakika oynadı. Uzatmaları düşünerek, daha dinlenmiş ve mücadeleci oyuncu aldık. Uzatmalarda Becao ve Szymanski'de zorunlu değişiklikler oldu. Szymanski’ye kramp girdi, Becao’nun kasığında ağrı oldu. İstemediğimiz bir şekilde elenmek bizi üzdü.

Bonucci çok kariyerli oyuncu. Keza Cengiz aynı. Tadic penaltılarımızı kullanan oyuncu. Bunlar çok kariyerli isimler. Yüzdesel olarak penaltıların çoğunu gole çeviren isimler. Kaçıran da bunlar. Bizi şaşırtan ve üzen de bu oldu. En güvendiğimiz penaltıcılarımız, penaltıları kaçırdı maalesef. Kendileri de çok üzgünler. Çok iyi mücadele ettik. İkinci golle turu geçmek varken, penaltılarla elenmek hem onları hem de bizi üzdü.