FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, EMS Yapı Sivasspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu

22 Nisan 2024 Pazartesi 23:00

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, deplasmanda EMS Yapı Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığımız maçın ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Karşılaşmayı değerlendiren ve penaltı pozisyonuna değinen İsmail Kartal, “Buraya tabii ki üç puan için geldik. Rakibin son haftalardaki çıkışını, çok disiplinli oynayan, çok iyi savunma yapan bir takım olduğunu biliyorduk. Çok iyi savunma yaptılar, çok kapandılar. Kapanan savunmaya karşı baya zorlandık ama buna rağmen iki gol atmasını başardık. Sonuçta bugün burada istediğimiz üç puanı alamadık. Maç berabere bitti ama ben oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Çok karakterli oyunculardır. Bizim açımızdan her şey bitmedi. Önümüzde daha 5 maç var ama son anda bir penaltı ile maçın berabere bitmesi bizi bir hayli üzdü. Biz de izlediğimiz kadarıyla baktık, dışarıdan destek aldığımız arkadaşlarımızın yorumları…. Penaltı pozisyonunu baştan sonuna kadar izlediğimizde şampiyonluğa oynayan bir takım için ağır bir karardı. Bunu beklemiyorduk. Beraberlikle değil, üç puanla ayrılmayı düşünüyorduk.

Taraftarlarımız ve camiamız şunu bilsin. Biz pes etmedik. Ben oyuncularıma güveniyorum. Sonuna kadar şampiyonluk mücadelemizi vereceğiz. Önümüzde 5 maç var. Bundan sonraki maçlara odaklanıp en iyi şekilde, 5 maçın 5’ini de kazanmaya yönelik bütün gayretimizle taraftarlarımıza kendimizi affettirip sonunda da şampiyon olmayı hala hedefliyoruz. Bundan da bir şey kaybetmediğimizi düşünüyoruz.

Onunla ilgili herhangi bir şey konuşmuyoruz. Herhangi puan farkının açıldığını da düşünmüyoruz. Biz 5 maçın 5’ini de kazanıp şampiyon olmayı hedefliyoruz."

Basın Toplantısı:

“Üç puan alıp evimize dönmeyi planlamıştık ama maçın da zor geçeceğini biliyorduk. Son haftalarda Sivasspor’un iyi mücadele ettiğini, iyi kapandığını biliyorduk. Bugün de öyle oldu. Bize karşı çok kapandılar. Kapanan savunmayı aşmakta zorlandık ama iki gol atıp öne geçmemize rağmen maç berabere bitti. Oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum. Çok kaliteli ve karakterli oyuncu grubuna sahibiz. Taraftarlarımıza şunu söylüyorum: Biz hala şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Önümüzde 5 maç var. 5 maçın 5’ini de kazanıp sezon sonunda taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz ancak şampiyonluğa oynayan bir takıma karşı maçın son anında böyle bir penaltı verilmez. İzledik, baktık. Çok ağır bir karar. Bunun nasıl olduğunu biz de hala anlamış değiliz. Önümüze bakıyoruz. Önümüzde 5 tane maç var. Bu 5 maçın 5’ini de kazanıp rakibin de bir yerde puan kaybetmesiyle beraber şampiyon olacağımıza inanıyoruz."

“Yabancı hakem var diye, olmayan bir şey neden olmuş gibi aleyhimize veriliyor? Yabancı hakem olur, yerli hakem olur. Biz, adalet istiyoruz. Ama bu akşam adalet penaltı pozisyonunda bizim aleyhimize işledi. Eleştirilere gelince tabii ki… Olympiacos maçında maçı kazanmamıza rağmen, çok iyi futbol oynamamıza rağmen biz elendik. Bu akşam da rakibin çok kapalı savunma yapmasından dolayı, ki 120 dakika maç çıkartan oyuncularımızı da göz önünde bulundurursak sonuçta galibiyet için geldik. İstediğimiz sonucu elde edemedik. Ama biz hala şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Ortada 15 puan ve 5 maç var önümüzde.”

“Bugün biz gerçekten çok iyi futbol oynayamadık, bu doğru. Ancak 3 günde, 4 günde maç oynamanın tabii ki zorlukları var. Bazı oyuncularımızla konuştuğumda çok aşırı yorgun olduklarını gördük ve bazı oyuncularımızı mecburi değişiklik yaptık. Bazılarını da oyunun gidişatına göre yapmış olduğumuz hamlelerle maçı lehimize çevirmek için yaptık. Sonuç itibarıyla olmadı. Üzgünüz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Buraya kadar gelip bizi destekledikleri için onlara 3 puan vermeyi ve onları mutlu etmeyi çok isterdik. Ama önümüzde 5 tane daha maç var. Hemen toparlanıp önümüzdeki maçlara konsantre olmalıyız. Ben, orada(Rams Park) ya da öncesi/sonrası diye söylemeyelim, bakalım. Biz, 5 maçımızın 5’ini de kazanmak için var gücümüzle sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla pes etmedik, pes de etmeyeceğiz.”